23948sdkhjf
Del siden
Annonce

I-Wood Denmark® opnår som nogle af de første FSC-certificering og EPD.

I-Wood Denmark®, en førende innovativ producent af akustikpaneler, har opnået to betydningsfulde certificeringer, som styrker deres position som bæredygtig producent af træpaneler: FSC (Forest Stewardship Council) og EPD (Environmental Product Declaration).

I skrivende stund er I-Wood Denmark® en af de eneste producenter af akustikpaneler, som kan garantere bæredygtig gennemsigtighed med både en FSC-certificering og EPD på deres træpaneler. Det gælder, lige fra træet fældes under ordentlige arbejdsforhold til en bæredygtig produktion i både valg af materialer, strømforbrug og spild. 

Og det er heller ikke tilfældigt, at I-Wood Denmark® lige fra virksomhedens begyndelse, har tænkt bæredygtighed ind i alle led i værdikæden. Mikkel Galsgaard, CTO / Partner i I-Wood Denmark® udtaler: ”Fra begyndelsen af vores produktudvikling var ambitionen tydelig. Som håndværkere med en stærk passion for innovation og bæredygtighed, og med stadigt stigende krav til bæredygtigt byggeri, har det altid været essentielt for os at levere produkter med dokumenteret bæredygtighed.”

FSC-certificering: Sikrer bæredygtig skovdrift

FSC-certificeringen er et bevis på I-Wood Denmark®s forpligtelse til bæredygtigt skovbrug. "Det er afgørende for os, der arbejder med træ at sikre, at vores praksis er bæredygtig og ansvarlig," siger Mikkel Galsgaard, CTO / Partner i I-Wood Denmark®. "Denne certificering er ikke kun vigtig for os, men også for vores kunder, især i en tid, hvor bæredygtigt byggeri får øget fokus globalt."

FSC-certificeringen sikrer, at træet der anvendes i I-Wood Denmark®s produkter, stammer fra skove, der forvaltes ansvarligt, med hensyntagen til miljøet og arbejdsforholdene i skovbruget. Mikkel Galsgaard supplerer: ”Det er essentielt for os at bidrage til en verden, hvor skovbrug ikke kun måler succes i kubikmeter træ, men også i bevarelsen af biodiversitet og sikring af arbejdstageres rettigheder.”

EPD-certificering: Dokumentation for bæredygtighed fra vugge til grav

EPD-certificeringen er en miljøvaredeklaration, der giver en detaljeret analyse af et produkts miljøpåvirkning gennem hele dets livscyklus. "Med EPD-certificeringen kan vi præcist dokumentere vores produkters CO2-udslip og miljøpåvirkning, hvilket er afgørende i den moderne byggebranche," forklarer Mikkel Galsgaard. "Denne certificering er særlig vigtig, da de data man kan dokumentere med en EPD spiller en stor rolle for de ingeniører, som sidder og analyserer og beregner bæredygtigheden i store projekter. Fx går der rigtig meget CO2 til beton og cement, og så skal der måske nogle trævarer ind, som kan vippe regnskabet i den anden retning. Det er et kæmpestort regnestykke, som man bliver en del af."

I-Wood Denmark® anvender filt fremstillet af 100% genanvendeligt plast, opsamlet fra verdenshavene. Produktionen drives, så langt størstedelen af produkterne kun efterlader 2-3% spild. Restprodukterne bruges til produktion af tilbehørsprodukter, således at der opnås et genbrugssystem, hvor de ressourcer I-Wood Denmark® har til rådighed, udnyttes fuldt ud.

Med den nye klimalov, der trådte i kraft den 1. januar 2023, og som kræver CO2/LCA-beregninger for alle nybyggerier, bliver EPD-certificeringen endnu mere relevant. "Vores engagement i bæredygtighed er dybt forankret i alt, hvad vi gør. Disse certificeringer er et bevis på vores dedikation til at skabe en grønnere og mere ansvarlig fremtid. Vi er stolte af at kunne bidrage til en mere bæredygtig fremtid i byggebranchen," Afslutter Mikkel Galsgaard.

FÅ MERE INSPIRATION:
I-Wood projekter
I-Wood erhverv
I-Wood produkter

I-Wood Denmark®
Fabriksvej 4
6973 Ørnhøj
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38152416
P nummer: 1021890738

Kontaktperson

CKO
Casper Krogh Olesen
CEO, partner
+45 61702359 cko@i-wood.dk

Send til en kollega

0.047