23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sigma Profil og reluktansmotor: Kombineret er de dobbelt så gode

En ansvarsfuld omgang med ressourcer er en af de vigtige succesfaktorer for Kaeser Kompressoren i Coburg.

Som en af de mest betydningsfulde trykluftsystemsudbydere og trendsættere i branchen præsenterer familievirksomheden igen en milepæl: Serien af frekvensregulerede ASD-kompressorer udstyres for første gang med en synkronreluktansmotor, der giver betydeligt lavere tab i delbelastningsområdet sammenlignet med asynkronmotorer.
 
Kaeser-skruekompressorer fra ASD-serien udmærker sig i forvejen ved en volumenstrøm på 3,15 til 5,5 m³/min takket være Sigma Profil og innovative drevkoncepter med høj effekt og pålidelighed ved samtidigt lavt energi- og pladsbehov.

Virksomheden introducerer omdrejningstal-regulerede skruekompressorer i ASD-serien med en helt ny drevteknik på markedet. Den største fordel ved denne totalløsning, der er udviklet i samarbejde med systempartneren, Siemens, giver op til 10 procents forbedring af virkningsgraden i delbelastningsområdet.

Dette drevprincip, der har været kendt i årtier, realiseres nu så perfekt i seriemotorer, at kunder verden over kan få glæde af det.

Regulerede drevløsninger med høj virkningsgrad

Med den omdrejningstal-regulerede variant (SFC) fra ASD-serien giver Kaeser deres kunder verden over mulighed for at opnå et minimalt energiforbrug og minimale driftsomkostninger.

Ofte er trykluftstationer nemlig modulopbyggede. Det betyder, at det er konstant kørende kompressorsystemer med IE3- og IE4-motorer, der dermed overtager grundbelastningsforsyningen og andre spidsbelastningskompressorer, som dækker det øgede trykluftbehov fleksibelt og reguleres effektivt og samlet af Sigma Air Manager 4.0. Dette vil fremover foregå med synkronreluktans-drevsystemer fra Siemens med særligt høje virkningsgrader i delbelastningsområdet. 

De er udviklet på baggrund af, at den nye standard, EN 50598, ikke kun vedrører det enkelte drevs virkningsgrad, men at systemvirkningsgraden gøres til det centrale punkt ud fra et miljømæssigt synspunkt, hvorved frekvensregulerede drevløsninger bedømmes ud fra deres samlede virkning.

Det bedste fra synkron- og asynkronmotoren

Denne nye, innovative standardmotorserie forener fordelene ved asynkronmotorer og synkronmotorer i ét drev. I rotoren er der hverken anvendt aluminium, kobber eller dyre sjældne jordmagneter, men derimod elektroplader med en særlig profil, der er arrangeret ved siden af hinanden.

Dette gør drevet robust og servicevenligt, som man er vant til fra asynkronmaskiner. Derimod er reguleringsegenskaberne sammenlignelige med synkronmotorers reguleringsegenskaber: Reluktansmotorer har på grund af den specifikke motorkonstruktion en høj dynamik, og der sker ingen ekstra opvarmning i rotoren som følge af flowet. Det afgørende er den optimale tilpasning af hele drevsystemet - det vil sige af frekvensomformer og motor. Denne kombination er tilpasset optimalt og muliggør på denne måde en maksimal energibesparelse.

Innovativt drevsystem for en bæredygtig fremtid

For første gang er ASD-SFC-serien udstyret med de innovative synkronreluktansmotorer fra Siemens. Det resulterer i en forbedring af virkningsgraden i delbelastningsområdet på op til 10 procent, en topplacering med IES2 inden for den nye energieffektivitetsstandard EN 50598 samt betydeligt lavere energiomkostninger.

I gennemsnit kan der således spares ca. 450 euro om året i energiomkostninger – beregnet på baggrund af ca. 6.000 driftstimer og ti cent pr. kilowatt-time. Derved opnår brugeren maksimal fleksibilitet i forbindelse med hhv. anvendelse og omgivelsesbetingelser, men også i forbindelse med belastningsforhold. Udover de højeffektive IE4-asynkronmotorer går Kaeser hermed endnu et trin op på stigen for energieffektivitetsforøgelse inden for drevteknik og sørger for et miljøvenligt konkurrencetryk.

 

Kaeser Kompressorer A/S
Skruegangen 7
2690 Karlslunde
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18295040
P nummer: 1003244423

Kontaktperson

LHP

Send til en kollega

0.111