23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udnyt renovering i HVAC-anlæg til store energibesparelser

Hvordan kan du spare op til 55 % på energi og drift i HVAC-anlæg? Det gør du ved at ”retrofitte” anlægget. Altså ved at installere ny teknologi i dit ældre HVAC-anlæg kan du opnå målbare energiforbedringer. Det sætter Belimo fokus på – vi kalder det RetroFIT+. Vi har den nødvendige viden, de nødvendige værktøjer og de ideelle produkter til at optimere bygningers HVAC. Energieffektive, nutidige og pålidelige ventiler, aktuatorer og sensorer giver dig op til 55 % energibesparelser i din bygningsdrift – alt efter hvor stor en indsats du vil gøre.

Belimo RetroFIT+ gør renovering til forbedring
Det er oplagt at udnytte renovering til at opnå besparelser. Især når det gælder HVAC-anlæg. Ofte skifter man blot komponenterne 1-1 – en gammel sædeventil med en ny sædeventil magen til – men man opnår ingen forbedringer, så længe man blot "udskifter ”plejer” med ”plejer”. Og det er ikke med til at fremtidssikre bygningen.

Skift gamle ventiler ud med moderne
I stedet for kun at udskifte en enkelt ventil, skal man måske kigge på helheden – tage en tur op i helikopteren,” opfordrer Ole Fornill fra Belimo: ”Hvis vi sætter smarte ventiler ind, kan vi bedre leve op til de energikrav, der er på vej lige om lidt. De gør det også nemmere at have styr på energiforbruget.

Belimo kalder det for RetroFIT+. At man i stedet for blot at erstatte enkelte ventiler og aktuatorer, ser på hele systemet, og plusser med de energibesparelser, moderne komponenter giver. Udviklingen har flyttet sig meget de seneste år. Så har man et anlæg, der er bare 5-10 år gammelt, er der mange fordele at hente. Og arbejdet er ikke så omfattende, som det måske umiddelbart lyder – alt efter hvor store besparelser, man ønsker at opnå.

Fra enkel opdatering til generel optimering
En simpel opdatering kan være at udskifte ventiler og aktuatorer med nye, mere energieffektive og selvrensende. Alene dét vil give mærkbare energibesparelser på anlæggets drift.

Et lidt mere omfattende skridt er at opgradere anlægget – f.eks. installere rumsensorer, og lade det reelle behov i hver enkelt rum styre, hvor meget varme og ventilation, der leveres. Så hele bygningen ikke får den samme varme og ventilation. Her stiger komforten i bygningen også samtidig med, at der spares på energien.

En gennemgribende optimering går skridtet videre: Hvordan ville man designe HVAC-systemet i dag? Hvordan kan bygningsautomatisering, dynamiske energiventiler og f.eks. variabelt flow i varme/kølesystemet optimere varmeudnyttelsen. Det er en større omgang, men den kan gøres én zone ad gangen. Og her ligger forventeligt besparelser på op mod 55 % af energibudgettet.

”RetroFIT+ handler om at få renovering op på et højere niveau,” understreger Ole Fornill. Så renovering, modernisering og energieffektivisering går hånd i hånd.

Store gevinster ved energioptimering
Gevinsterne ved RetroFIT+ er store. Mere energieffektive bygninger er også mere attraktive for lejere. Både på privat- og erhvervsmarkedet betyder bygningens energiforbrug mere og mere, når lejere skal vælge, hvor de vil have adresse. Så ud over at decimere udgifterne – og bidrage til den grønne omstilling – kan man også forvente, at en bygning med optimeret komfort og energiforbrug øger sin markedsværdi, får højere belægningsgrad og giver større huslejeindtægter.

Læs mere om Belimo RetroFIT+ på belimo.dk eller spørg Belimo på info@belimo.dk og tlf. 86 52 44 00.

Belimo A/S
Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16509507
P nummer: 1001111141

Kontaktperson

OF
Ole Fornill
Direktør
of@belimo.dk

Send til en kollega

0.047