23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BS Falsen ApS vil mindske spild og genanvende mere

Byggevirksomheden er glad for en opfordring til grøn omstilling fra Erhvervshus Midtjylland. Nye grønne muligheder er opstået i kølvandet på EPD-processen.

En kontakt fra Erhvervshus Midtjylland om grøn omstilling har det seneste års tid betydet fast arbejde i BS Falsen ApS i Odder, som er en familievirksomhed indenfor byggebranchen.

Selvom det har været krævende at få en milljøvaredeklaration på virksomhedens produkter, er økonomichef Lars Mølgård glad for opfordringen, for det har været indsatsen værd, lyder hans vurdering.

Oveni er nye forretningsmuligheder dukket op i kølvandet på processen. BS Falsen har set nye grønne muligheder og vil bl.a. mindske spild og genanvende en del af materialerne og på den måde spare både penge og CO2.

BS Falsen producerer og monterer pladefalse til byggebranchen, som er en ramme rundt om vindueshuller og dørhuller, der mindsker varmetab i bygninger.

”Min far har opfundet pladefalsen hjemme i garagen tilbage i 1999, og i dag sælger vi 80-100.000 meter årligt fra fabrikken i Odder, som har 16 medarbejdere”, fortæller økonomichef Lars Mølgård.

Han og hans bror driver i dag virksomheden sammen med deres far, som er på vej til at overlade tøjlerne til næste generation.
 
Knoklet for at indsamle data 
Byggefirmaer lige fra den lille murermester til store entreprenørvirksomheder bestiller BS Falsens produkter, ligesom de bliver leveret til danske betonfabrikker.

”Vi har altid været fremme i branchen, og det skal vi blive ved med at være. Det kræver grøn omstilling sammen med innovation og dokumentation, som har været en vigtig del af vores virksomhed”, siger Lars Mølgård.

Efter et års systematisk arbejde med miljøvaredeklaration og en livscyklus-analyse er BS Falsen tæt på at være i mål.

”Vi har knoklet for at indsamle data ned til mindste detalje i vores egen fabrik og hos underleverandører. Konsulentfirmaet er pt ved at beregne CO2-aftrykket, og for os er det utrolig vigtigt at få dokumentation på den plade, vi selv har opfundet”, understreger økonomichefen.

Han påpeger, at BS Falsens kunder i byggebranchen også ser frem til dokumentationen. Nogle har direkte efterspurgt det.

”Vi kan oveni bruge dokumentationen til at udvikle vores forretning og forsætte den grønne omstilling, fastslår Lars Mølgård.”

Han understreger, at der ikke er en finger at sætte på processen, selvom den har været en lang og krævende.

Med hjælpen fra Erhvervshus Midtjylland er det gået som smurt. Lige fra vi har søgt om tilskud og igennem ansøgningsprocessen og forløbet. De har taget godt hånd om os”, siger Lars Mølgård.

Book uforpligtende sparring
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Send til en kollega

0.032