23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Eurocon har mindsket forbrug af materialer markant

Med tilskud fra SMV:Grøn er Eurocon CNC og Process klædt på til fremtidige grønne krav. Og den første take-back ordning er en succes.

”Vi skal fra køb og smid væk-kulturen og frem til at anvende materialerne flere gange”.

Sådan siger Søren Elgaard Korsholm om den grønne tankegang, der har bredt sig i Eurocon CNC og Process ApS, som han de seneste fire år har stået i spidsen for sammen med hans partner Kim Frandsen.

Eurocon CNC og Process har i kølvandet på en bevilling fra SMV:Grøn ændret virksomhedens tankegang. I dag er der fokus på, hvad kan de kan gøre i forhold til grøn omstilling, frem for på hvad de plejer.

”Vi har fået nye perspektiver på, hvordan vi i en meget traditionel verden tænker i grøn omstilling. Og det er sket, uden at det er regler og love, som har tvunget os til det. På længere sigt giver det en stor gevinst”, siger Søren Elgaard Korsholm.

Virksomheden vokser både i forhold til omsætning, indtjening og antal medarbejdere. To mere er netop ansat, så de kommer op på 8.

Søren Elgaard Korsholm fremhæver, at Erhvervshus Midtjylland har været en stor hjælp i den positive udvikling med tilskud til fremragende projekter om digitalisering og grøn omstilling.
 
Virksomhedskonsulent Jesper Juul Sørensen har været på besøg her i maskinfabrikken, og det gav rigtig meget. Erhvervshus Midtjylland har siden givet os gavnlige indspark, værktøjer og tilskud til at få dygtige konsulenter med på sidelinjen”, siger Søren Elgaard Korsholm.

Tænker cirkulært og i genbrug af emner
Det grønne mindset kommer i spil, allerede når virksomheden skal fremstille en reservedel til en kunde i f.eks. fødevareindustrien eller testudstyr til medicin. I dag tænker Eurocon CNC og Process cirkulært og forholder sig til, om emnet kan bearbejdes og bruges igen.

Allerede i fasen, hvor maskindelene designes i en tæt dialog med kunden, ser virksomheden nu 3-4 år frem og overvejer, hvad der skal ske, når emnerne er slidt ned.

”Vi vil gerne reparere og bruge delene længere. Og vores forbrug af ressourcer er allerede mindsket markant. Især på grund af en take back-ordning i samarbejde med en af vores store kunder Færch. Vi får materialer tilbage, fremfor at de brændes af”, fortæller Søren Elgaard Korsholm.

Virksomhedens store kunder som Arla og Færch går op i at have et grønt image. Og Eurocon CNC og Process er nu klædt på til at have en samtale med kunderne om f.eks. at etablere take back-ordninger.

”Vi føler os godt klædt på til fremtidige krav”, siger Søren Elgaard Korsholm.

Book uforpligtende møde
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078