23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EICO mærker nedgangen i markedet, men fortsætter positiv salgsudvikling på omsætning

EICO kommer ud af 2022 med et relativt tilfredsstillende årsresultat, når man kigger på, hvor udfordrende året har været.

EICO, en af Danmarks førende distributører af hvidevarer og markedsledende inden for emhætter, udviser trods udfordret marked igen en stabil omsætning og markedsposition. I 2022 leverede selskabet en bruttofortjeneste på 33,8 millioner kroner og et resultat før skat på 13,9 millioner kroner. EICO er i 2022 vokset på omsætningen, mens bruttofortjenesten falder med 21% i forhold til 2021.

Voksende markedsandel i udfordret marked
- 2022 levede ikke op til vores forventninger, men under de givne markedsomstændigheder synes jeg alligevel, at vi har leveret et tilfredsstillende resultat. Resultaterne er jo i høj grad præget af større uforudsigelighed på omkostningsniveauet og udfordringer på flere essentielle parametre, end vi er vant til, og samtidig faldt markedet. Som virksomhed er det altid ekstra svært at vokse i et vigende marked, hvor alle slås for deres markedsandele. I EICOs tilfælde har vi skullet navigere i et marked, som er faldet 11-12% sammenlignet med 2021. Året skal samtidig ses i lyset af pandemiens efterslæb og i særdeleshed krigen i Ukraine. Vi så meget store prisstigninger på alt fra råvaremarkedet til energi, stigende inflation og herved en udfordret købekraft i særdeleshed på de dyreste luksusvarer og topmodeller. Hvad angår prisstigninger på varerne, så valgte vi fra EICOs side strategisk at absorbere så meget som muligt, hvilket også kan ses på bundlinjen, udtaler Michael Jacobsen, CEO i EICO.

- Og samtidig oplevede vi større leveringsudfordringer fra vores leverandører end ellers. Men her hjalp vores investering i et stort varelager os, og vi har generelt kunne opretholde en høj leveringsevne i en tid, hvor andre virksomheder ikke kunne levere. Jeg har helt overordnet aldrig oplevet så stor uforudsigelighed og behov for løbende at korrigere driften, som vi oplevede i 2022. Og netop set i det lys er jeg faktisk stolt over resultatet, lyder det fra Michael Jacobsen.

Vestfrost hvidevarer forsat i positiv udvikling
- EICO vinder mere og mere terræn indenfor hvidevarer med brandet Vestfrost – og den udvikling forventer jeg fortsætter i 2023. Vi har i 2022, og fortsat i Q1 2023, set en meget høj vækst på salget af hvidevarer, både de større direkte leverancer, projektsalg og det helt almindelige lagersalg. Det, at EICO er leveringsdygtig i hele hvidevarepakken, er blevet en stor succes for os – og er i særdeleshed med til at underbygge vores forventninger til 2026-strategien, lyder det fra direktøren.

Går ind i vanskeligt år med styrket organisation
- Kigger jeg tilbage på 2022, så har det også været et spændende år for EICO. Vi fortsatte kompetencemæssigt med at investere i organisationen for at kunne vækste i årene fremover. Det har blandt andet betydet et nyt ledelseslag i salg, men også en række øvrige ressourcer og profiler i hele organisationen, så EICO fremadrettet kan have øget fokus på afsætning i alle de nordiske lande. Dertil kommer to flotte priser: “Årets succesvirksomhed 2022” samt en Gazelle pris, som vi modtog i 2022. Det er begge priser, som betyder meget for virksomheden, og som gør mig stolt af det arbejde, som EICO-holdet har kæmpet bravt for i mange år. Det beviser igen, at holdet hos EICO er særdeles fleksibelt og konstruktivt i forhold til de omstillinger, vi har stået overfor.

- Kigger vi mod hele 2023, så forventer jeg, at det bliver et udfordrende år, som kan være forbundet med større udsving end ellers. Specielt inflationen og renteniveauet, inkl. hussalget, vil blive afgørende for forbrugernes købekraft og -lyst. Dog ser vi hos EICO lysere på året efter Q1 og forventer helt overordnet en positiv salgsudvikling på alle koncernens markeder i 2023, fortæller Michael Jacobsen.

- Vi har stadig et stort uudnyttet potentiale med afsæt i vores platform på alle vores markeder. Med et stærkt fundament – både organisatorisk og produktmæssigt – er EICO fortsat klædt godt på og kigger konstruktivt frem mod 2026-strategien, slutter Michael Jacobsen.

Eico A/S
Østergade 118
9700 Brønderslev
Brønderslev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11123244
P nummer: 1000185133

Kontaktperson

CS
Charlotte Stubben
Kommunikationsmedarbejder
+45 9645 5545 cst@eico.dk

Send til en kollega

0.047