23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknos producerer maling ved hjælp af solenergi

Det sparer årligt kloden for 15.000 kilo CO2, som kan sammenlignes med 100.000 kørte kilometer i bil. Tilsvarende kan besparelsen på el sammenlignes med det årlige forbrug i ti el-opvarmede parcelhuse.


Teknos besluttede at begynde at investere i solenergi, da bæredygtighed længe har været en af ​​kernekomponenterne i virksomhedens strategi.


EcoVadis Gold for bæredygtighedsindsats  placerer Teknos blandt de bedste 5% på verdensplan

Installationen af ​​solpaneler på toppen af ​​fabrikken i Rajamäki, Finland, er et konkret eksempel på, hvordan Teknos omsætter sine handlinger til at understøtte målet om at blive den mest bæredygtige virksomhed i branchen. Teknos Group har for nylig modtaget EcoVadis Gold-mærket for sin kontinuerlige indsats for bæredygtighed.  Dette placerer Teknos blandt de bedste 5 % af de 90.000 virksomheder, som EcoVadis har vurderet på verdensplan.

- Bæredygtighed spiller en meget afgørende rolle i Teknos' strategi, og derfor var installationen af ​​solpanelerne en vigtig og konkret handling for os at udføre , siger Petri Holm , Teknos Operations Manager. 

Teknos har også deltaget i et frivilligt initiativ om energieffektivitetsaftaler (Energy Efficiency Agreements) med flere andre virksomheder. Formålet med aftalen er at udfordre alle de deltagende virksomheder til at igangsætte løbende energieffektiviseringstiltag til gavn for vores planet. Som et meget konkret eksempel har Teknos været i stand til at gøre dette ved at tage solpanelerne i brug.


Sparer 15.000 kg CO2 pr. år svarende til udledningen ved 100.000 kørte kilometer i bil

Panelernes teknoøkonomiske livscyklus er omkring 35 år, hvor panelerne kan spare op til 15.000 kg CO2-udledning hvert år. Dette tal svarer årligt til emissionerne ved 100.000 kørte kilometer i  bil. 

- Taget på Rajamäki-fabrikken blev klargjort til solpanelerne i løbet af årsskiftet 2022. Herefter skete monteringen af ​​panelerne hurtigt og nemt på blot et par uger. På grund af manglen på komponenter blev initialiseringen af ​​panelerne dog lidt forsinket og startede i begyndelsen af ​​maj. Derefter har det store og kraftfulde solpanel-setup på toppen af ​​fabrikken været i brug, og det har hjulpet Teknos med at passe på kloden, også ud fra et energibesparende synspunkt, kommenterer Petri Holm.

Hvert år dækker solpanelerne en samlet kapacitet på 210kW og producerer 180MWh vedvarende energi til direkte brug i fabrikken.  Derudover bliver infoskærmene på væggene ved med at minde medarbejdere og besøgende om vigtigheden af ​​energibesparelserne med daglige tal og statistik.


Planer om flere solceller på Teknos' fabrikker


På Rajamäki-fabrikken producerer Teknos både pulver- og vådmaling. Anvendelsen af ​​de nye solpaneler vil dække op til 2 % af energiforbruget for hele fabrikken. Det betyder, at størstedelen af ​​fabrikkens køleprocesser kun køres med solenergi. De 2 % årlige elbesparelser på fabrikken kan sammenlignes med det årlige energiforbrug i omkring ti el-opvarmede enfamilieshuse.

Teknos vil nu fortsætte med at planlægge og implementere nye strategier for energibesparelser i fremtiden. Lignende solpanelinstallationer vil blive aktuelle, når der er nye fabriksprojekter. 

 

Læs også om, hvordan Teknos hjælper sine kunder med at spare energi.

Teknos A/S
Industrivej 19
6580 Vamdrup
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK85551612
P nummer: 1003213320

Kontaktperson

TL
Thomas Lorenzen
Commercial Director
+45 40867569 thomas.lorenzen@teknos.com

Send til en kollega

0.033