23948sdkhjf

Metabo revolutionerer batteriteknologien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Metabo Danmark A/S

67 procent mere kapacitet baner vej for nye anvendelsesområder

Metabo præsenterer med sin nye LiHD akku-teknologi et kvantespring på vejen til uafhængighed af ledninger. De helt nyudviklede batterier med celler med utrolig høj kapacitet leverer op til 67 % mere effekt og baner således vejen for helt nye anvendelsesmuligheder. Det gælder blandt an-det for den første tohånds akku-vinkelsliber i verden med 230 mm skære-skive og en kapacitet, der svarer til en 230 V vinkelsliber på 2.400 W.

Nürtingen, maj 2015: Efter at Metabo i de forløbne år som den første produ-cent har sat helt nye standarder inden for forøgelsen af batterikapaciteten først til 4,0 ah og dernæst til 5,2 Ah, åbner Metabo nu med sin LiHD akku-teknologi op for helt nye dimensioner. Med LiHD øger Metabo ikke blot arbejdstiden på en opladning med ekstra 87 %, men tager inden for effekt fat på en helt ny æra i batteriernes historie. LiHD Akku-teknologien leverer i forbindelse med de nye højeffektive celler, der med deres høje kapacitet kan levere op til 67 % mere effekt, og går således ind på anvendelsesområder, der hidtil har været forbe-holdt 230 V maskiner. Parallelt hermed bliver mange batteridrevne maskiner, der allerede eksisterer i dag, i fremtiden mere kompakte, fordi de flade LiHD Akku-batterier har en lige så høj ydelse som de hidtidige større lithium-ion-batterier. „Introduktionen af LiHD er teknologisk set en lige så vigtig milepæl som overgangen fra nikkel-cadmium- til lithium-ion-batterier i 2005“, sagde Metabos adm. direktør Horst W. Garbrecht på en pressekonference i maj. „Også dengang blev der åbnet op for nye anvendelsesområder for de batteridrevne maskiner, og de bestående batteridrevne maskiner kunne gøres lettere og mere kompakte. Ved dette skift til en ny teknologi er fordelen i modsætning til tidligere, at vores nye LiHD Akku-batterier er 100 % kompatible med alle Metabos nuværende batteridrevne maskiner og opladere. På den måde sikrer vi allerede i dag for professionelle brugere inden for håndværk og industri, at de med Metabo investerer i en fremtidssikret brugerflade“, erklærede Garbrecht.

Den store 230 mm. akku-vinkelsliber er bare begyndelsen.
Efterhånden tilbyder Metabo mere end 50 maskiner i klassen 18 volt. For alle disse maskiner udgør LiHD et markant fremskridt med hensyn til driftstid på en opladning og effekt. Som eksempel arbejder den nye batteridrevne kompakte vinkelsliber med kulfri motor, som Metabo lancerer i juni, med LiHD på samme effektniveau som en 230 V maskine på 1.000 Watt. Derudover præsenterer Metabo den første store batteridrevne vinkelsliber i verden med en skive på 230 mm. Det er det første eksempel på en maskine, der kun er blevet mulig som følge af LiHD batterier. Den store batteridrevne vinkelsliber vil Metabo dog først levere fra begyndelsen af 2016. Med 36 V LiHD-teknologi er denne maskine lige så kraftfuld som en 230 V vinkelsliber på 2.400 Watt og dermed kan den bruges under de hårdeste betingelser, der hidtil udelukkende har været forbeholdt kraft-tige 230 V maskiner. For fremtiden vil det være muligt at frembringe talrige an-dre, hidtil utænkelige batteridrevne værktøjer som fx SDS-max-hammere, store rundsave, bordrundsave eller endog batteridrevne murrille-fræsere med indbyg-get udsugning. Samtidig gør den nye teknologi de eksisterende batteridrevne maskiner så effektive, at brugeren før første gang får mulighed for at arbejde kontinuerligt inden for industriel produktion uden reduceret effekt. Det beviser den nye 18 V batteridrevne vinkelsliber med kulfri motor helt entydigt.

„Vores nye batteridrevne vinkelslibere er kun begyndelsen på de mange nye batteridrevne værktøjer til formål, der takket være LiHD nu bliver mulige. Vi stræber til stadighed konsekvent efter vores vision om ledningsfrie byggepladser og værksteder. Og med LiHD er vi kommet dette mål et afgørende skridt nær-mere“, siger Garbrecht. Hvor meget også de aktuelle maskiner kan blive opgra-deret med LiHD, viser fx akku kap-/geringssaven KGS 18 LTX 216. Med den går arbejdet meget hurtigere fra hånden, når der anvendes LiHD: I 26,5 x 6,5 cm blødt træ ligger skærehastigheden med et hidtidigt 5,2 Ah li-ion batteri på ca. 10 mm pr. sek. - med LiHD akku-batteriet derimod er det muligt at komme op på 18 mm pr. sek.

Højtydende celler - optimalt udnyttet
LiHD teknologien baserer på nyudviklede højtydende celler og batterier, der er udviklet af Metabo og afstemt perfekt efter de højtydende celler. „Vi har blandt andet lavet et helt nyt koncept for den elektromekaniske opbygning af batterier-ne og forstærket strømlederne“, forklarer Volker Siegle, der er direktør inden for nye produkter og kvalitet hos Metabo, i forbindelse med pressekonferencen. „I kombination med mere aktivt cellemateriale har vi således markant forøget den ydelse, som maskinen kan trække ud af batterierne.“ Det betyder, at de nye LiHD batterier kan levere mere energi, og at maskinerne kan omsætte denne øgede energimængde også i form af hurtigere arbejde og længere køretid på en opladning. De massive strømskinner, de forstørrede kontakter og cellesamlin-gerne af en special kobberlegering leder strømmen videre til maskinen med væsentligt mindre tab, end det er tilfældet med de tidligere Li-ion systemer. Her-til kommer, at de nye LiHD batterier ikke bliver nær så varme under hårdt konti-nuerligt arbejde, hvilket har en meget positiv indvirkning på cellernes levetid. Sammen med den kendsgerning, at der er meget længere tid mellem opladnin-gerne på LiHD batterierne på grund af den op til 87 procent længere driftstid på en opladning, har de en betydeligt længere levetid end hidtidige batterier. „Et LiHD batteri holder ved en ellers sammenlignelig belastning ca. dobbelt så længde som et hidtidigt lithium-ion batteri“, bekræfter Siegle.

3 års garanti på alle LiHD batterier.
Som alle Metabo akku-løsninger har Metabo også udviklet de nye LiHD batterier på basis af den velkendte Ultra-M teknologi. Det giver et perfekt samspil mellem maskine, batteri og oplader. Takket være AIR COOLED opladningsteknikken er de nye LiHD batterier fuldt opladet på minimal tid og har således den korteste tid for gentagen brug blandt alle de systemer, som Metabo er i konkurrence med. Den aktuelle opladningstilstand kan brugeren hele tiden aflæse på kapacitets-visningen. På de nye LiHD batterier giver Metabo 3 års garanti som på alle an-dre også hidtidige batterier. De nye batterier fås efter ønske med LiHD 6,2 Ah eller LiHD 5,5 Ah. Derudover tilbyder Metabo en kompakt version, der hedder LiHD 3,1 Ah, og som forener maksimal ydelse med minimal størrelse. De nye LiHD batterier fås fra nu af som sæt sammen med alle de maskiner, de kan bruges til. Desuden fås de som Pick+Mix system, hvor brugere kan sammen-sætte sine maskiner, batterier, opladere og transportløsninger helt efter deres eget hovede. På den måde betaler man kun for det, som man faktisk har brug for.

67 procent mere effekt, 87 procent længere driftstid på en opladning i forbindel-se med en ydelse på 800 Watt og en 100 procent længere levetid. Med den nye LiHD teknologi tager Metabo hul på et nyt kapitel inden for batteriets historie og åbner op for helt nye anvendelsesmuligheder.

Hidtil utænkelig i batteriversion, men takket være LiHD nu en realitet: Metabo præsenterer verdens første batteridrevne store vinkelsliber til skiver med 230 mm. diameter.

Den nye batteridrevne kompakte vinkelsliber med kulfri motor er forsynet med den nye LiHD akku-teknologi fra Metabo med samme ydelse som en 230 V maskine på 1.000 Watt

Kompakt og med maks. effekt. Med den nye LiHD akku-teknologi fra Metabo får brugerne ikke blot 87 procent længere arbejdstid end med de hidtidige 5,2 Ah li-ion batterier, men går også ind i helt nye brugsområder takket være en effekt, der er 67 procent højere.

Med akku kap-/geringssaven KGS 18 LTX 216 går arbejdet meget hurtigere fra hånden, når der anvendes LiHD: I 26,5 x 6,5 cm blødt træ ligger skærehastig-heden med et hidtidigt 5,2 Ah li-ion batteri på ca. 10 mm pr. sek. med LiHD ak-ku-batteriet derimod er det muligt at komme op på 18 mm pr. sek


LiHD teknologien leverer maks. kraft og det i meget længere tid. Uden tab af effekt kan man med en batteridrevet kompakt vinkelsliber forsynet med LiHD batteri, på hver opladning skære op til 900 mm bred og 6 mm tyk stålplade.
Med 5,2 Ah li-ion batterier er det muligt at skære op til 500 mm i længden

Den nye LiHD teknologi er 100 % kompatibel med alle eksisterende batteridrev-ne maskiner og opladere fra Metabo og giver dermed også maskiner på 18 volt en enorm forøgelse af kapacitet og udholdenhed.
Medlemsnyhed

Indrykket af
Metabo Danmark A/S

Helgeshøj Alle 12
2630 Taastrup
Danmark
Metabo Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094