23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske Byggecentre værdsætter initiativer i ny byggepolitisk strategi

Hos Danske Byggecentre er vi ligesom i resten af branchen glade for, at regeringen har formuleret en byggepolitisk strategi.

Særligt glade er vi for, at der ser ud til at være ord bag Vækstaftalens løfter om bedre regulering, eksempelvis i forbindelse med byggesager – og kommunernes håndtering heraf - men også løfterne om mere gennemsigtige offentlige udbud hilser vi velkomne, da det er noget, der kan få en positiv effekt hos vores medlemmer. Til gengæld savner vi, at den private boligmasse i højere grad bliver inddraget.

”Grundlæggende er vi hos Danske Byggecentre meget tilfredse med, at der nu bliver lagt en ramme for, hvordan kommunernes håndtering af byggesager skal håndteres eftersom det i høj grad er et emne, der optager vores medlemmer, da både lange behandlingstider, vilkårlige afgørelser og gebyrprisen opleves som et meget fordyrende element, der i flere og flere tilfælde og besværliggør byggeprojekterne”, siger adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Færre nationale særregler
Et andet punkt i strategien, hvor Danske Byggecentre er meget positive, er i forhold til indsatsen over for reduktion af nationale særregler, eksempelvis når det gælder særlige danske standarder for byggematerialer. Det faktum, at Danmark i udpræget grad benytter sig af særregler, har hidtil gjort det meget svært for blandt andre byggecentre at udnytte det brede marked af leverandører af byggematerialer, der findes internationalt, fordi få kan og vil levere specielle produktioner til et relativt lille marked som det danske. Det medfører naturligvis, at konkurrencen svækkes tilsvarende. Til skade for både forhandlerne, entreprenørerne og i sidste ende bygherrerne og slutbrugerne.

”Nationale særregler har altid været en kæphest for vores branche, fordi det uvægerligt har bidraget væsentligt til at forringe vores medlemmers muligheder for at tilbyde de bedste produkter til de bedste priser inden for visse produktkategorier. Og udover at det – ud fra et kommercielt synspunkt – er uhensigtsmæssigt, har det også bidraget til et forkert billede af branchen”, siger Palle Thomsen.

Kedeligt med kun ringe fokus på private boliger
Fra Danske Byggecentres side er man dog kede af, at der er afsat meget lidt energi på private boliger. I lyset af, at denne del af den danske boligmasse udgør hovedparten af det samlede energiforbrug til bygninger generelt.

”Vi ønsker mere håndfaste initiativer vedrørende bæredygtighed og energirenovering, primært overfor den private del af boligmassen, eftersom vi ved, at der er et enormt potentiale for energibesparelser der. Det bærer lidt præg af ingenting, at strategien taler om genanvendelse af mursten. Jeg er ikke sikker på, at det kommer til at have nogen praktisk effekt. Vi er store fortalere for offensive klimaløsninger, så vi ved, at det handler om økonomiske incitamenter til boligejerne, hvis der skal ske noget der. Og det skal der”, pointerer Palle Thomsen.

Danske Byggecentre deltog ved regeringens lancering af strategien på Dansk Arkitektur Center.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047