23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtige alternativer fra Frøslev Træ

Det er vigtigt at værne om miljøet, og det har aldrig været vigtigere end det er nu. Derfor er det nødvendigt at der tænkes i bæredygtighed og miljø når der skal vælges byggematerialer, og her gør træ en forskel.

Træ er det mest miljøvenlige og bæredygtige byggemateriale der findes, og holdbarhed kan også opnås uden at træet skal trykimprægneres. Det vil Frøslev Træ gerne slå at slag for, derfor sættes der fokus på bæredygtige alternativer til det konventionelt trykimprægnerede træ.
Det skal være nemmere at tilegne sig viden om de mange muligheder der er, når der skal benyttes træ som bæredygtigt byggemateriale.

Når der benyttes bæredygtige certificerede træprodukter fra Frøslev Træ, er der mange direkte og indirekte fordele. Bæredygtigt produceret træ er klimavenligt, miljøvenligt og samtidigt er det et meget konkurrencedygtigt byggemateriale. Der bruges meget lidt energi til fremstillingen og træets naturlige fotosyntese er med til at nedbringe CO2-udledningen.
Træ er en fornybar ressource. Gennem nøje udvælgelse af certificerede savværker, sikrer Frøslev Træ, at produkterne kommer fra skovbrug som lever op til skarpe krav om genplantning, overholdelse af love, rettigheder for de som arbejder i skoven, miljøværdier og påvirkninger.
http://www.froeslev.dk/B%C3%A6redygtige-alternativer.aspx

ThermoWood®
ThermoWood® er fyr eller gran, der kommer fra de bedste finske skove. Træet bliver varmet op til 220°C samtidig med at der bliver tilført vanddamp. Denne fremgangsmåde forhindrer at træet begynder at brænde og forandrer samtidig træets cellestruktur, så det bedre kan modstå det nordiske klima.

OrganoWood®
OrganoWood® er et nyt og unikt produkt, som netop er introduceret på det danske marked. Ved hjælp af den patenterede OrganoWood®-teknologi, til modificering af biofibre, bindes kiselbaserede stoffer til træfibrene, hvilket gør, at træet kan placeres i vejr og vind, uden at behandlingens effekt forsvinder.

Douglas gran
Kernen fra Douglas Gran er meget holdbar og kan derfor være et godt alternativ til andre naturligt imprægnerede varer og nogle steder trykimprægneret træ. Det anbefales dog kun at bruge træet over jord og ikke i direkte vandpåvirkning, og hvis det samtidig inddækkes og overdækkes med udhæng (konstruktiv træbeskyttelse), kan man forvente en lang holdbarhed.

Sibirisk lærk
Sibirisk lærk vokser i den Sibiriske Taiga, hvilket betyder langsom vækst. Den langsomme vækst giver tætte/smalle årringe, høj densitet og en høj andel af kerneved, som i sig selv er meget holdbart. Det giver et produkt som egner sig til udendørs montage.

FSC® og PEFC
FSC-mærket er sikkerhed for ansvarlig skovhugst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i skove
verden over – lige fra de tropiske regnskove til de svenske nåleskove. FSC® varetager både miljø, mennesker og økonomiske forhold.

PEFC handler om bæredygtig skovdrift, dvs. en miljømæssig forsvarlig, social gavnlig og økonomisk levedygtig skovforvaltning for nuværende og fremtidige generationer.

Generelt om certificeringer
I Danmark bruges primært de 2 ovennævnte certificeringsordninger, da de er velintegrerede i træindustrien
i store dele af verden. Frøslev Træ sikrer sig, dels med køb af certificerede produkter, men også med tætte samarbejder, dialog og besøg direkte ved kilden, at der til hver en tid er sporbarhed og sikkerhed for, at varerne lever op til virksomhedens egne høje etiske og kvalitetsmæssige krav.

Frøslev Træ A/S
Jens P. L. Petersens Vej 1, Frøslev
6330 Padborg
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14248331
P nummer: 1000706812

Send til en kollega

0.047