23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brug certificering som kompas i materialejunglen

Mød arkitekten og certificeringseksperten diskutere fremtidens certificerede byggematerialer ved konferencen den 4. september

Markedskrav til byggematerialer
Udarbejdelsen af den rette dokumentation er en vigtig del af arbejdet med udvikling og markedsføring af nye byggevarer. Ikke alene skal lovgivningen i forbindelse med salg af byggevarer selvfølgelig overholdes, men der stilles i dag også en række markedskrav, som bliver yderligere konkurrenceparametre blandt producenterne. Et af disse er produkternes miljømæssige performance, som kan dokumenteres ved hjælp af en miljøvaredeklaration. På konferencen den 4. september kan du møde certificeringsekspert Mathias Sehested Høeg Kemner fra Teknologisk Institut

Hør hvorledes miljørelaterede krav udmøntes i praksis i dag, hvad der kan forventes i fremtiden og hvordan man som producent kan drage nytte af at have den rette dokumentation på plads.

Arkitektens krav
På konferencen kan du også høre arkitektens krav til byggematerialer. I en årrække arbejdede LEED AP, arkitekt Anna-Mette Monnelly i USA på en tegnestue i Boston med en bæredygtig profil. I et land uden et stærkt bygningsreglement var de certificerede produkter en vigtig løftestang for at kunne bygge miljørigtigt. Valget af byggematerialer og komponenter blev foretaget efter en dybtgående analyse - bla. med at evaluere deres LCA og undersøgelse af deres eco-labels.

I Danmark har vi et langt stærkere bygningsreglement, men det forholder sig heller ikke til byggematerialers overordnede bæredygtighed og LCA. Erfaringerne fra Monnelly’s praksis som konsulent og designer i danske projekter viser et tydeligt billede af behovet for klarhed i materialevalgsprocessen. Hun er varm fortaler for certificerede materialer til både bygge- og designprojekter i virksomheden Sight & Settlement fordi det først og fremmest giver bygherren en tryghed. Ydermere er det tidsbesparende og giver et mere entydigt og stærkere fagligt sammenligningsgrundlag når materialerne skal evalueres.

Kan ikke stå alene
Men - ”ikke alle certificeringer er lige gode, og certificeringer kan ikke stå alene” mener Anna-Mette Monnelly ” Det er lige så vigtigt at vide hvilke faktorer der ikke er med i certificeringsordningen, hvem der står bag den og hvordan den verificeres. Her er det arkitektens ansvar at kunne grave dybere, stille de rigtige (og dumme) spørgsmål og anvende svarene brugbart."

Vær med til at stille spørgsmål - de dumme og de 'dumme', når Anna-Mette Monnelly og Mathias Sehested Høeg Kemner kalibrerer kompasset til certificeringsjunglen, ved konferencen som du kan læse mere om her.

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.031