23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Udspillet til vækstpakken lever ikke op til navnet

Så kommer udspillet til en ny vækstpakke og alt peger på, at Regeringen skuffer mærkbart. Danske Byggecentre mener, at der bør bygges langt flere initiativer ind, førend Regeringen kan kalde det en vækstpakke.

Regeringen kommer senere i dag med det fulde udspil til en vækstpakke, som forventes færdig forhandlet inden sommerferien. Skatteminister Morten Østergaard og Erhvervsminister Henrik Sass Larsen har allerede meldt ud, at der skal skabes skattelettelser og flere finansieringsmuligheder til små og mellemstore virksomheder.

- Det er ikke skudt ved siden af at hjælpe med bedre finansieringsmuligheder til små og mellemstore virksomheder, men udover dette er der intet at komme efter. Jeg mener langt fra, at Regeringen kan tillade sig at kalde dette for et kvalificeret udspil til en vækstpakke, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Regeringen mangler i den grad en rød tråd i deres politik. Vi så i går en udmærket energirenoveringsstrategi dog uden nogen form for finansiering. Efter min mening bør vækstpakken bl.a. indeholde et forbedret Håndværkerfradrag, som kan supplere de tiltag, der ligger i energirenoveringsstrategien, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Udspillet indeholder mere konkret et iværksætterfradrag på 650.000 kr. til investorer, som tilfører ny kapital til små og mellemstore virksomheder med under 50 ansatte. Derudover ligger der en ny acceleratorpulje, som indeholder 500 mio. kr., der skal udlåne penge til virksomheder med stort vækstpotentiale.

- Udspillet til den såkaldte vækstpakke er meget ensidig målrettet mod de små og mellemstore virksomheder – det er ikke fordi, jeg ikke er enig i disse tiltag, men overordnet set bør Regeringens ambitionsniveau være langt større, mener adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Så jeg vil gerne opfordre de øvrige partier, der skal til forhandlingsbordet, til at løfte niveauet op, så det i højere grad kommer til at minde om en vækstpakke for hele Danmark. Som sagt vil jeg gerne byde ind med et forhøjet og permanent Håndværkerfradrag, som giver hele tre ting: mindre sort arbejde, mere beskæftigelse og ikke mindst incitament til energirenoveringer. Dette, mener jeg, kan løfte et ellers sløjt udspil om en vækstpakke, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031