23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spar Controlleren væk og få bedre kontrol

ZoneControl fra SICK er den smarte løsning til kontrol af akkumulerende rulleconveyor.

Spar styringen væk og få bedre kontrol med din rullebane! Det er præcis den mulighed der opstår, når man benytter SICK’s nye ZoneControl sensorer. Her kombineres en overlegen optisk sensor med logik som holder øje med position, kø og tværgående trafik.
Forstil dig denne applikation:
På en rullebane kører papkasser frem til et T-kryds hvor de holder tilbage for trafik fra hovedbåndet.
Når der er frit, skal første kasse køre ind på hovedbåndet, og efterfølgende kasser skal nu rykke frem i køen. For at undgå skader, er der krav om at kasserne skal holde afstand til hinanden imens de holder i kø på conveyorbåndet. Her vil man normalt benytte en styring, som via input fra et antal fotoceller, efterfølgende leverer outputs til styring af ruller.
Ved at benytte et sensorsystem som ZoneControl, styrer fotocellerne selv funktionen og giver besked til rullerne, hvilke der skal køre og hvilke der skal holde stille. Når fotocelle hovedbåndet detekterer at der er ledig plads, sender de et simpelt IO signal til sidebåndets forreste fotoceller om at frigive en kasse. Når den frigiver sin kasse, giver sensoren besked til den bagvedliggende sensor om at der er ledigt, så de andre kasser i køen kan rykke frem. Dette forgår hele vejen gennem systemet, ned til sidste sensor. Der kan alternativt benyttes en funktion, så en hel sektion af kasser i kø frigives og derved opnås maksimal hastighed, ved at reaktionstid minimeres.

Hold støjen og forbruget nede
I mange applikationer står conveyorerne og kører tomgangskørsel. Dette bruger energi, slider på ruller og larmer i produktionen. ZoneControl kan aktivere en ’sleep’ funktion så rullerne automatisk stopper når conveyorbåndet har været tomt i 9 sekunder. Når der komme en ny kasse ind i systemet detekteres denne af første sensor som giver besked ned af banen, om at trække kassen frem.

Genial montage
Denne type optisk sensor placeres nede mellem rullerne og kikker op på kasser eller paller. Sensoren er konstrueret således, at nedfaldende støv og skidt ikke lægger sig på linsen. Sensoren monteres under rullerne, hvorfra den skyder lys op mellem to conveyorer i en 15 graders vinkel. Der er således ingen mekanisk belastning på sensoren, fordi den er gemt af vejen. Ved pallebaner er det muligt at tillade adgang for gaffeltrucks over alt på conveyorbanen.

Nye typer, IP og optisk forbedret
Høj tæthedsklasse tillader almindelig rengøring, da der leveres typer i IP65/67 hus. Den optiske del er bygget sammen med SICK’s Siric chip, som undertrykker fremmedlys og støj fra andre fotoceller, samt giver markedets bedste baggrundsafblænding. Tasteafstanden er således hele 900 mm mod sort (6%), hvilket overgår alle tilsvarende sensorer på markedet. Resultatet er sikker detektering af f.eks. sorte paller eller folie indpakket kasser.

Hvordan får jeg mere information?
Vore teknikere sidder klar med råd og sparring på telefon: 45826400

> produktioninformation

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.032