23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Toms chokolade oplever succes med problemknuser fra SICK

Pakkemaskine med sensorproblem optimeret ved hjælp af fotocelle med dobbeltlinje lys.

>> Da Toms Gruppen i Ballerup fik leveret en ny produktionslinje, opstod der behov for optimering af pakkeprocessen. Ved at kontakte SICK blev opgaven vurderet fra et sensor synspunkt, og forslag til optimering blev testet i produktionen.

Længde stopper pakkeproces
Lækre marcipanbrød pakket i skinnende farvede folier skal kontrolleres for, om de har den korrekte længde, før de kan lægges i den endelige indpakning. Hvis et marcipanbrød er for kort, opleves det som et kvalitetsproblem. Tilsvarende stopper et langt brød fysisk pakkemaskinen, som efterfølgende kræver rengøring. Udover spildtiden til rengøring, kommer materiale omkostningerne, når de ødelagte marcipanbrød kasseres.
Problemet med aftastning opstår, når den diffust aftastende fotocelle skal detektere returlyset fra den meget blanke og farvede folie, som tillige sender lyset ud i alle mulige vinkler. Almindelige sensorer taber signalet henover pakningen og maskinen ved ikke hvilket signal, der er korrekt, i forhold til længden.
Projektkoordinator, Johnny Wagner, havde ansvaret for optimeringsprocessen og udtaler: ”Vi var i en situation, hvor almindelig sensorteknologi bare ikke kunne løse opgaven. Vi havde over en årrække forsøgt med flere teknologier, både optisk og kapacitivt, men uden held. Vi tog kontakt til applikationsafdelingen hos SICK for at få løst en anden sensoropgave, og efterfølgende faldt snakken på det problem, vi havde kæmpet med så længe. Vi gik ned for at kigge på maskinen og Henrik (Red: Produktchef Henrik Bostup) sagde, at han på sit kontor i SICK havde lige præcis den sensor, der kunne løse opgaven. Vi skiftede til den nye multilinie sensor, og derfra kørte maskinen bare. Man ved, at man har fundet den rigtige løsning, når det hele bare kører med det samme!”

To sensorer i et hus
SICK har udviklet WTB4-3P2192 sensoren til emner, hvor der er risiko for, at lyset fra fotocellen ikke returneres pga. udfordrende overflader eller direkte huller (f.eks. i print produktion). Sensoren har to LED sendere og to modtagere. Ved at sammenligne og evaluere på resultatet af det returnerede lys, kan der foretages en sikker detektion, som afgør om der er et emne til stede eller ej. Johnny Wagner fra Toms: ”Vi er især meget glade for den simple teach knap, hvor man ikke skal bruge nogen form for værktøj”.

Oppetid bevarer danske arbejdspladser
”Dette er et mønstereksempel på hvorfor optimering er vigtig for at beholde produktion i Danmark”, siger Produktchef Henrik Bostrup fra SICK. ”Ved at sikre en højere oppetid på blandt andet denne maskine, kan det betale sig for Toms at beholde denne proces i Ballerup. Her er det de danske operatører og teknikere, som sikrer maskinens høje produktivitet” siger Henrik Bostrup og har en opfordring til andre produktionsvirksomheder om at indgå i dialog med SICK med henblik på produktionsoptimering. ”Vi ser ofte sensorløsninger, som engang var optimale, men sensorteknikken har udviklet sig, og ofte kan vi optimere en proces ved at benytte smarte sensorer i en gammel proces” slutter han. Johnny Wagner fra Toms: ”Den tekniske udvikling i vores maskiner kan sammenlignes med udviklingen i teknikker i moderne biler. Sensorer bliver mere og mere effektive og den sensorløsning vi har i dag var ikke tilgængelig for bare få år siden”.

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.078