23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Produktivitetskommissionens anbefalinger ligger i tråd med erhvervslivets

Den endelige rapport fra Produktivitetskommissionen giver tre overordnede anbefalinger, der skal øge dansk produktivitet. Rapporten har herunder 25 konkrete anbefalinger, som ikke giver noget radikalt nyt at arbejde med for politikerne.

Produktivitetskommissionen har igennem de seneste to år arbejdet på at kortlægge de problemstillinger, der har været med dansk produktivitet. Danmark er haltet efter andre OECD lande som USA, Tyskland, Storbritannien, Sverige og Holland.

- Det er sikkert og vist, at vi i Danmark har behov for, at der kommer fokus på vækstfremmende initiativer, herunder hvordan vi forbedre vores produktivitet. Den afsluttende rapport fra Produktivitetskommissionen er i mine øjne ikke særlig revolutionerende. Det er dog glædeligt, at langt de fleste af de 25 hovedanbefalinger er noget vi i erhvervslivet jævnligt påpeger overfor politikerne, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Skatter og afgifter er fortsat meget høje i Danmark til trods for, at vi i den seneste Vækstplan havde fokus og lempelser herfor. Jeg bakker fuldt op om kommissionens anbefalinger, som skal gøre Danmark ligeså erhvervsvenlig som de bedste i EU. I den forlængelse giver det også rigtig god mening at se på de høje indkomstskatter, der mindsker udbyttet af at arbejde lidt mere, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

I kommissionens Analyserapport 1 blev det pointeret, at produktiviteten ikke er til at måle i bygge- og anlægssektoren. Der er behov for langt bedre data for at kunne konkludere noget, hvorfor kommissionen ikke har ret mange konkrete anbefalinger til bygge- og anlægssektoren. I den afsluttende rapport kom der anbefalinger om strømlining af byggesagsgebyret.

- Jeg bakker meget op omkring strømliningen af byggesagerne, men jeg havde håbet på flere konkrete anbefalinger til vores branche. Jeg er dog glad for, at kommissionen har pointeret, at det er ekstremt svært at måle produktiviteten i vores branche. Det er med til at nedtone nogle af de angreb, der har anklaget byggeriet for at være en ineffektiv branche, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Der er dog ingen tvivl om, at vi i byggebranchen også har vores at arbejde med, og jeg ser derfor meget frem til den byggepolitiske strategi, som Klima, Energi og Bygningsministeriet kommer med her i 2014. Der er bestemt en række ting her, som den forventede vækstplan kan bruge i bestræbelserne på at skabe vækst i Danmark, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078