23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyoprettet robotkursus veloverstået hos EUC Nordvest

BILA A/S fra Nykøbing Mors og EUC Nordvest havde i samarbejde etableret et robotkursus, som i sidste uge løb af stablen hos EUC Nordvest i Thisted. Der var i alt 7 deltagere, som skulle lære at betjene en BILA RoboPower standardcelle.

BILA A/S fra Nykøbing Mors og EUC Nordvest havde i samarbejde etableret et robotkursus, som i sidste uge løb af stablen hos EUC Nordvest i Thisted. Der var i alt 7 deltagere, som skulle lære at betjene en BILA RoboPower standardcelle.

BILA Robo-Power er en kompakt standard robotcelle, der er baseret på en seks-akset Kawasaki-robot med den seneste software og tilhørende brugerflade. Robotcellen kan let flyttes mellem flere CNC-maskiner med en palleløfter eller truck, så når der sker ændringer i produktionen, kan cellen flyttes og gøres klar til produktion igen i løbet af 20 til 30 minutter.

"I cellens udviklingsproces har der været stillet skarpt på at kunne matche behovene hos de danske underleverandører, som typisk arbejder med små seriestørrelser", fremhæver Sales Manager Lars Rasmussen, BILA.

Kurset anbefales til medarbejdere, som skal lære at betjene en standardcelle sikkerhedsmæssigt korrekt. Der er blevet undervist i alt lige fra hvordan man korrigerer robotpositioner, opbygger simple programmer og retter mindre programfejl i eksisterende programmer samt genstarter robotten korrekt efter driftsstop. Derudover har deltagerne også lært, hvordan han gør robotcellen klar til indkøring af nye emner.

"Med dette AMU-kursus har virksomhederne fået mulighed for at sende deres medarbejdere af sted på kursus og samtidig spare mange penge, da det er meget billigere end at skulle have robotleverandøren ud for at uddanne medarbejderne. Uddannelse er nøglen til succes, og da fokusområdet på denne robotcelle er at sikre, at operatøren selv kan finde ud af at programmere robotten, så er det vigtigt, at der udbydes de rette kurser. Ideen med BILA RoboPower er at skabe innovation via medarbejderen, da medarbejderen kan lave det program og de hjælpeværktøjer, han ønsker", udtaler Lars Rasmussen.

Tilfredse deltagere med stort udbytte
En af de deltagere der var af sted, var Flemming Gadegård fra Wila Maskinfabrik i Silkeborg. Flemming har kørt med CNC-maskiner i mange år, og da han fik præsenteret idéen om en robot til sine CNC-maskiner, var han meget positiv men samtidig også lidt skeptisk. ”Jeg ved, hvor store krav, vores kunder stiller til de emner, vi bearbejder, så jeg var ret spændt på, om BILA RoboPower nu også ville kunne klare jobbet”. Flemming blev sendt på et 3 dages kursus i robotbetjening, og han tog det som en ny og spændende udfordring. ”Jeg var få dage efter kurset med til at sætte BILA RoboPower op ved en af mine drejebænke i cellen, og dagen efter kunne jeg selv starte robotten op og køre produktion”, slutter Flemming Gadegård.

En anden deltager Michael Andersen, der er projektmontør hos BILA, var også af sted på kurset for at lære hvordan han skulle betjene cellen. Han var meget positiv over udbyttet, og selv om man ikke lige står og har en BILA RoboPower, så ville han klart anbefale kurset til andre, der har en interesse for robotter. ”Der kan jo godt være mange unge, som ikke helt har fundet ud af, hvad de gerne vil arbejde med, men med dette kursus, får de mulighed for at prøve af, om denne branche kunne være noget for dem.”

Der er mulighed for at starte på de næste kurser d. 11. november og d. 18, december. Kurset varer 3 dage og koster kun 360 kr. Derudover er der mulighed for at søge om VEU godtgørelse, som svarer til 80% af den højeste dagpengesats, og hvis medarbejderen har mere end 60 km. fra sit hjem til EUC Nordvest, kan man også søge om kost og logi på skolen.

BILA A/S
Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Morsø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12047894
P nummer: 1000321731

Send til en kollega

0.031