23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stormen blæser forventningerne i byggeriet op

Tal fra Danmarks Statistik viser, at konjunkturbarometret for bygge og anlæg fortsat ligger stabilt. Stormen der hærgede Danmark forventes dog at tilføre byggeriet aktivitet til, hvad der svarer til et år med ”Håndværkerfradrag”.

Konjunkturbarometret for bygge og anlæg ligger på -15, hvilket forsat er et godt stykke under gennemsnitsniveauet. Vi skal helt tilbage til 2007 for at finde forventninger til et normalt aktivitets niveau. Ses der på udviklingen i 2013, er konjunkturbarometret på vej mod lysere tider, da vi tilbage i maj 2013 lå på -21.

- Udviklingen i byggeriets konjunkturbarometer stemmer overens med den udvikling, vi ser i Danske Byggecentre. Vi havde en dårlig start på året, som blev fulgt op af et lidt bedre 2. kvartal, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Stormen, der ramte Danmark mandag, forventes at løbe op i 3 mia. kr., hvis man ser på de første udmeldinger fra forsikringsselskaberne. Dansk Byggeri har givet et bud på, at skaderne løber op i 5 mia. kr. I Danske Byggecentre ligger vi meget på linje og forventer et beskæftigelsesløft på ca. 5.000 mandeår i byggeriet.

- Med stormen in mente vil byggeriet løftes i de sidste måneder af 2013 og et godt stykke ind i 2014. Branchen har fået tilført aktivitet til, hvad der sådan ca. svarer til et års ”Håndværkerfradrag”. Det sat sammen med forventninger om bedre tider for den samlede økonomi i Danmark vil forhåbentlig være med til at løfte byggeriet nogle trin ud af det lavvande, vi har oplevet igennem de seneste 5-6 år, slutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032