23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den rigtige medicin til erhvervsskolerne

Erhvervsskolerne kan se frem til adgangskrav, udvidet undervisning og adgang til videregående uddannelser. Regeringen fremlagde onsdag d. 2. oktober 2013 ”Faglært til fremtiden – bedre og attraktive erhvervsuddannelser”.

Udviklingen for tilmeldinger til de danske erhvervsskoler har været stødt faldende igennem længere tid. I 2002 søgte omkring 30 pct. ind på erhvervsskolerne, hvilket er faldet til omkring 19 pct., dertil ser vi væsentligt større frafald på erhvervsskolerne sammenlignet med de gymnasiale uddannelser, ca. 50 pct. frafalder på erhvervsskolerne mod kun ca. 14 pct. på de gymnasiale uddannelser.

- Det ser ud til, at Regeringen har lyttet til de mange brancher i erhvervslivet. Udspillet ligger op til den helt rigtige medicin. Adgangskravene kan ikke stå alene, så det giver rigtig god mening, at få mere undervisning på programmet og ikke mindst mulighed for de unge at fortsætte på videregående uddannelser, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Udspillet åbner op for, at elever kan se frem til adgangsgivende erhvervsuddannelser. Det giver incitament til øget tilmeldinger til erhvervsuddannelserne.

- Tiltagene giver mulighed for et løft rent fagligt på erhvervsskolerne, hvilket branchen i den grad har brug for. Der stilles større og større krav til det danske byggeri, så vi har også brug for mange flere kompetente hoved. Flere tilmeldinger og et højere fagligt niveau er forhåbentlig det erhvervsskolerne kan se frem til, når politikkerne lukker en aftale på området, afrunder adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063