23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Finish-bearbejdning direkte på CNC

Traditionelt bliver emner, som er fræset i et CNC-bearbejdningscenter, efterfølgende pudset ved hjælp af pudsehylser.

Man har dog ofte måttet gå på kompromis i forhold til overfladekvaliteten på det færdige emne og har yderligere måttet acceptere betydeligt reducerede levetider på slibematerialet.

Nu præsenterer BENZ, HOMAG og WEEKE 2 aggregater til egaliserfræsning og finish direkte på CNC’en.

Ved hjælp af de 2 aggregater – en båndpudser samt en excentersliber – kan emnerne bearbejdes helt færdigt umiddelbart efter fræsning. Det ene aggregat sliber kanterne, det andet er konstrueret for anvendelse med en 5-akse-maskine til egalisering af konturflader.

Båndpudseren – optimal pudsning af kanter
Båndpudseren anvender standard pudsebånd på 100 mm bredde, uden at det er nødvendigt at udbygge aggregatet. Indbyggede rensedyser holder konstant båndet rent undervejs i processen. „woodWOP“-programmet på maskinen sørger for en kontinuerlig justering af Z-aksen og derved også for oscillering af slibebåndet. Herved opstår der en pudset overflade helt fri for striber, og hertil kommer, at båndene opnår en længere levetid og dermed bidrager til lavere omkostninger.


Bernhard Steinbacher fra Meier Schreinerei AG i Weinfelden, Tyskland, udtaler: „Båndpudserens største styrke er dens utallige anvendelsesmuligheder, hvilket gør den utroligt alsidig. Vi er særdeles tilfredse med kvaliteten: Sammenlignet med håndpudsning eller en kantbåndpudser opnår vi et langt mere ensartet resultat og en højere kvalitet – også ved endetræ eller ved blødt træ, hvor årringene ellers let pudses ud.“

Excentersliber – ganske enkelt genial
Princippet, som excenteraggregatet fungerer efter, er yderst effektivt:
Når pudsetallerkenen får kontakt med emnet, skifter den fra rotation til excenterkørsel pga. det excentriske ophæng. Dette bevirker, at den altid er vægtneutral. Uden drejningsmomentsupporten kan aggregatet desuden anvendes som et normalt værktøj. Det programmeres på samme måde som en fræseforarbejdning på værktøjets forside.
Anvendelsesmulighederne i forbindelse med en 5-aksemaskine er utallige og omfatter alt lige fra egalisering af konturemner til efterpolering af faser og kanter. Den perforerede slibeskive og hullerne i pudsetallerkenen bevirker, at slibestøvet løbende bliver suget væk undervejs i pudseprocessen. Dette sikrer en optimal selvrensning og formindsker risikoen for stribedannelser, som illustreret i det følgende eksempel fra det virkelige liv: På en pålimet kant på en højtrykslaminatbordplade fræses en fas, som skal efterpoleres inden lakering. I modsætning til det opnåede resultat fra et parallelt forsøg, hvor der anvendtes pudsehylse, kan der ved anvendelsen af pudsetallerkenen ikke konstateres nogen stribedannelser overhovedet.
De konventionelle pudsetallerkener og pudseskiver anvendes også sammen med el-værktøjer og er blevet testet til denne anvendelse.


Andreas Weinzierl fra 3D Holzdesign i Traunstein, Tyskland, udtaler:
„Jeg blev virkelig positivt overrasket over excentersliberen – dens performance oversteg langt mine forventninger. For mig betyder anvendelsen af dette aggregat i konturemneforarbejdningen en stor ressourcemæssig besparelse: I stedet for at skulle egalisere emnet manuelt efter fræsning, kører maskinen nu i lidt længere tid, men til gengæld gør den arbejdet helt færdigt.“

Bore-, fræse-, saveopgaver – CNC-bearbejdning standser ikke her. Tværtimod åbner der sig en hel ny verden af spændende muligheder med de nye slibeaggregater.

Kontaktinfo:
HOMAG Danmark A/S
Hjaltevej 12, Skovby
8464 Galten
www.homag.dk
homag@homag.dk
Tlf.: 86 94 60 00

HOMAG Danmark A/S
Hjaltevej 12
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55922012
P nummer: 1002041657

Send til en kollega

0.031