23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lemp finanspolitikken og skab indenlandske aktivitet

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at væksten for 1. kvartal 2013 kun gav en vækst på 0,2 pct. Der er derfor brug for politisk lempelse af finanspolitikken for at skabe indenlandsk aktivitet.

EU har givet Danmark et større spillerum og ændret Danmarks underskudsgrænse for den strukturelle offentlige saldo fra 0,5 pct. til 0,75 pct. af BNP. Det er med denne baggrund samt forventningerne til, at Danmarks strukturelle offentlige underskud vil ligge et sted mellem 0,25-0,50 pct. i 2014, at De Økonomiske Vismænd har opfordret til mere lempelig finanspolitik, end den der er praktiseret siden 2011.

Der er i disse dage et stort fokus på, hvordan Danmark skal få gang i væksten. De Økonomiske Vismænd har lagt op til, at regeringen bør lempe finanspolitikken for at sætte gang i efterspørgslen og det private forbrug vha. yderligere vækstpakker. Modsat står Nationalbanken og OECD, som bakker op om regeringens tilbageholdenhed på det finanspolitiske område, for at undgå større budgetunderskud.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at væksten for 1. kvartal 2013 kun gav en vækst på 0,2 pct. Der er dermed et godt stykke vej til at indfri regeringens forventninger om en samlet vækst i 2013 på 0,5 pct., hvilket desværre understreges af en samtidig stigning i ledigheden for april 2013.

Danske Byggecentre bakker op om De Økonomiske Vismænd, og adm. direktør Palle Thomsen udtaler:

- Der er rigtig god ræson i at få skabt indenlandsk efterspørgsel for derigennem at øge aktiviteten og beskæftigelsen i Danmark, når vi har råderummet. Byggeriet er en af de sektorer i Danmark, der har været hårdest ramt af krisen, men det er bl.a. også i byggeriet, at de danske politikkere kan skabe indenlandsk efterspørgsel og dermed indenlandsk aktivitet og ikke mindst arbejdspladser, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

I denne sammenhæng mener Danske Byggecentre, at der bør fokuseres på at skabe incitament til at bygge nyt. Vi har været igennem nogle sløve år, hvad angår påbegyndt nybyggeri, og det peger beklageligvis i retningen af et 2013, som ikke er set lavere siden 2. verdenskrig.

- Vi har nævnt det mange gange før, men det er snart på tide, at der aktivt bliver taget nogle politiske initiativer, der får gang i det danske byggeri igen. Vi har siden 2008 kun set faldende nybyggeri, og det er på tide, at regeringen tager sin egen medicin og vækster sig ud af krisen, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Danske Byggecentre har udarbejdet DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2013. Rapporten går i dybden med tal for dansk økonomi og brancherelevante nøgletal. Læs hele rapporten her.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047