23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Beslagfabrikken PN med sin første RoboPower & flere på vej

Den første håndteringsrobot er installeret hos Peder Nielsen Beslagfabrik i Brønderslev, og efter blot en måneds drift kører den 24 timer i døgnet, 5 dage om ugen

PN har i mere end 140 år leveret kvalitetshåndværk til markedsledende byggemarkeder og værktøjsmagasiner, primært i Norden. De har tidligere kigget på mange forskellige fuldautomatiske løsninger til håndtering af emner på fabrikken, men hver gang var det blevet for dyrt.

Med valget af en BILA RoboPower har fabrikken fået en standard semiautomatisk løsning, der opfylder deres krav til fleksibilitet og investeringsniveau.

”Vi har valgt en fleksibel løsning med mulighed for at videreudvikle på anlægget. Det betyder, at vi er kommet i gang til fornuftige penge, og med vores egne, dygtige værktøjsmagere har vi udbygget systemet selv,” fortæller Jesper Bangsborg, Adm. Direktør.

Fabrikkens egen udbygning af systemet med tilføjelse af et ladesystem har betydet, at de nu står med et fuldautomatisk anlæg, der holder tre stansemaskiner i gang, og kører i døgndrift med kun to daglige magasinopfyldninger.

Det er ikke kun investeringssummen, der er fornuftig. Tilbagebetalingstiden på under et år er en vigtig parameter, ligesom fleksibiliteten i robotcellen har været et afgørende punkt for valget af RoboPower robotten. PN’s egne medarbejdere har fået oplæring i programmering og tilpasninger af robotcellen, hvilket betyder, at de er meget selvkørende og f.eks. selv kan flytte emner over på robotanlægget.

”Når vi får en god idé, så vender vi det lige med BILA’s teknikere for at sikre, at vores idéer også fungerer i praksis. På den måde kan vi f.eks. hurtigt få lavet nye fiksturer til nye emner, og dermed kan vi lave indkøring af nye emner både hurtigere og billigere, end hvis vi skulle tilkalde eksterne teknikere,” forklarer Jesper Bangsborg.

Flere robotter på vej

Samarbejdet omkring installation og indkøring af BILA RoboPower løsningen har fungeret godt, og med de åbenlyse fordele ved automatisering i produktionen, er der allerede flere robotter på vej hos PN.

"Den første robot har givet os dokumentation på effekten af at automatisere vores processer, og derfor er der lavet en optimeringsplan for hele fabrikken, så vi får øget vores konkurrenceevne hele vejen rundt," slutter Jesper Bangsborg.

Den næste BILA RoboPower er allerede ved at blive installeret, og skal lave stolpebærere i samarbejde med en stansemaskine og en rundsøms-svejser fra Migatronic. Inden jul bliver den tredje BILA RoboPower installeret, og den skal som start arbejde sammen med yderligere to stansemaskiner.

Mangler du robotter i din virksomhed, for at gøre arbejdet nemmere? Så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Se mere HER

BILA A/S
Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Morsø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12047894
P nummer: 1000321731

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047