23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bidrager din arbejdsplads til den grønne omstilling?

Et stigende antal aktører i og omkring det danske sundheds- og omsorgsvæsen presser på for at få sat turbo på den grønne omstilling - og med god grund. For den grønne omstilling er en nødvendighed.

Derfor er bæredygtighed rykket helt op på dagsordenen hos mange kommuner og regioner, hvor de offentlige udbud i stigende grad anvender bæredygtighed som tildelingskriterium.

Men hvordan kan man præge sundheds- og omsorgssektoren i en mere bæredygtig  retning? Og hvor skal man overhovedet starte? Læs med i artiklen her og bliv klogere på, hvordan du og dine kolleger kan bidrage til en grønnere sundheds- og omsorgssektor.

Investér i cirkulære løsninger
Plastik og engangsløsninger har historisk set spillet en central rolle i sundheds- og omsorgsvæsenet. Men hvad nu hvis der var et alternativ? Og endda et cirkulært af slagsen?

Cirkulære løsninger kan i mange tilfælde spare miljøet for store mængder af unødvendig plastik, og det er højst sandsynligt også tilfældet hos jer.

Men hvordan kommer I så i gang?

I første omgang handler det om at afdække, hvor i organisationen plastik eller andre engangsløsninger ikke er strengt nødvendigt, men snarere et levn fra tidligere tider. Herfra kan I begynde at tænke i alternativer, og vi hjælper jer selvfølgelig gerne.

Læs om Region Nordjyllands arbejde med cirkulære løsninger her.

Forlæng levetiden på jeres tekstiler
Jeres arbejdsbeklædning og tekstiler holder naturligvis ikke for evigt. Og selvom det kan være fristende at smide det slidte tøj og de hullede dyner ud, er der alternativer. Alternativer, der i højere grad spiller ind i den grønne dagsorden:

Upcycling, downcycling og reparation.

Ved at genanvende eksisterende tekstiler til nye formål, hvad end det er i form af up- eller downcycling, gør I miljøet en tjeneste.

På den måde sparer I nemlig kloden for udvindingen af dens knappe ressourcer, mens I samtidigt sikrer maksimal udnyttelse af jeres allerede eksisterende tekstiler.

Når det er sagt, er upcycling og downcycling ikke den eneste måde, som I kan holde liv i jeres tekstiler på.

Gennem reparation kan I også forlænge levetiden på jeres tekstiler markant, og der er dermed både miljømæssige og økonomiske fordele ved at sende tekstilerne til reparation og ikke kassation.

Læs mere om, hvordan vi med konceptet DFD upcy giver nyt liv til kasserede tekstiler her.

Minimér spild med bedre logistik og et smalt sortiment
Maksimal udnyttelse af eksisterende ressourcer er afgørende for jeres miljømæssige fodaftryk. Det kan derfor også være en god idé at kigge ind i jeres logistik og sortiment.

Det kan nemlig være en større udskrivning at skulle investere i nyt arbejdstøj og tekstiler, hvis det ofte forsvinder hen i det ukendte og derfor aldrig bliver brugt.

 Ved at ty til et smalt sortiment og optimere logistikken undgår I at kassere tøjet for tidligt, og netop dét kan mærkes på både pengepungen og det samlede klimaregnskab.

I DFD tilbyder vi blandt andet online ressourcestyring via Mit DFD, der sikrer jer nem, enkel og effektiv styring af jeres vaske- og lejeaftale.

Bliv klogere på Mit DFD her.

Textilia Group A/S
Kongebakken 1
2765 Sørum
Egedal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16963038
P nummer: 1004859336

Kontaktperson

SoM
Salg- og Marketing
+45 39750211 salg@dfd.dk

Send til en kollega

0.079