23948sdkhjf

Hammel Plast implementerer UR-robot til sprøjtestøbemaskine

| Medlemsnyhed | Indrykket af BILA A/S

Hos Hammel Plast er en UR-robot blevet en del af produktionen. De fik øje for en cobot fra Universal Robots, da de skulle erstatte deres gamle robot. Hurtig levering og implementering af UR-robotten resulterede i at robotten kørte efter bare ét døgn.

Hammel Plast har rødder tilbage til 1989, hvor det hele startede med en idé og passion for værktøjsfremstilling. Virksomheden udviklede sig hurtigt gennem årene, og produktionen blev automatiseret i takt med stigende ordremængder. Hos Hammel Plast udvikler og fremstiller de sprøjtestøbte plastemner.

Virksomheden købte deres første UR-robot i 2022, en UR10e med griber fra den gamle robot. Det er en virksomhed, som selv kan fremstille mange ting herunder udstyr til robotten. Her sparede virksomheden en del tid, fordi de selv stod for afhentning af robotten hos BILA og efterfølgende installation.

Hos Hammel Plast er der stort fokus på automatisering af deres produktion. Den nye UR-robot skal håndtere emner af bly, fordi det var vigtigt for virksomheden så vidt muligt at undgå berøring af disse emner med bly. Så her var det oplagt at automatisere.

”Vi fik rigtig god hjælp i den situation vi stod i, da vi manglede en ny robot ret akut. Det var vigtigt, at vi stadig kunne udføre vores opgaver til tiden,” siger Anders Rasmussen, Project Manager.

Hurtig implementering

For Hammel Plast var den hurtige leveringstid altafgørende. Fra virksomheden købte robotten, hentede den og fik den implementeret ved maskinen gik der under én uge. Det betød, at der ikke kom forlænget leveringstid på deres ordre ved maskinen.

”En UR-robot er nem og hurtig at få i drift, hvilket i vores tilfælde gjorde, at vi fik den hurtig op at køre på bare ét døgn og den har kørt upåklageligt lige siden.” fortæller Anders Rasmussen, Project Manager.

Automatisering er forsat i fokus hos virksomheden, og med den nye UR10e ser de også muligheder i at flytte den til andre opgaver i produktionen, da den kun er i brug 50-60% lige nu.

”Efter vi har fået en UR-robot i produktionen, ser vi også muligheder i at få andre medarbejdere til at programmere robotten. En UR-robot er nemmere at programmere og give i hænderne på én, som ikke nødvendigvis har programmeret en robot før,” slutter Anders Rasmussen, Project Manager.

www.bila.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Danmark
BILA A/S

Send til en kollega

0.078