23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny dansk designet kiste lanceret i Koldinghus

Nordic RO er skabt af den danske snedker og møbeldesigner Anker Bak. Han har vundet og været nomineret til flere danske og internationale design og håndværkskonkurrencer.

Anker Bak har blandt andet designet ammestolen ‘Rocking Nest Chair’, som produceres af Carl Hansen & Søn og nu også kisten ‘Nordic RO’, der produceres af Tommerup Heilskov. 

Historien bag Nordic RO er at, Anker Baks bedsteforældre har altid betydet meget for ham.
Så da de I 2014 spurgte ham, om han ville skabe et kors til deres grav, endte han med også at producere deres kister. Det var ingen nem opgave at arbejde med det sidste møbel for en, der havde været så tæt på, som hans bedsteforældre.

Om arbejdet med kisten Nordic RO, siger Anker Bak: “Jeg havde hænderne i døden hver dag, og den tid endte med at være en lang og vigtig bearbejdnings proces for mig, da jeg blev nødt til at forholde mig til, at min mormor snart skulle herfra.
Derfor var min sorg også næsten væk, da vi skulle begrave hende. I stedet mærkede jeg en taknemmelighed og glæde, ved den tid vi havde haft. Det var ikke en entydig følelse, men liv og død, der flød sammen.”

Han vidste, at det ville være en unik kiste, der fejrede den tid, de havde sammen, og respekterede det liv, de havde levet. Et liv uden krav, Et beskedent liv, hvor man gjorde sig umage og kun brugte det, man havde behov for

For at vise naturen samme respekt, var det meget vigtigt at give kisten runde organiske former, så den fremstår blød og imødekommende.
Den skulle give samme følelse, som når man sidder i en smuk og komfortabel stol. Kisten skulle være det sidste møbel, de fik lyst til at ligge i.

Tommerup Heilskov ApS
Krengerupvej 84
5620 Glamsbjerg
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK52846714
P nummer: 1001995098

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047