23948sdkhjf

Online mødested om træbyggeri har vokseværk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

I efteråret 2021 lancerede Teknologisk Institut et internationalt online Community, Build-in-Wood Community – og i dag er der mere end 1000 medlemmer fra det meste af verden.

Træbyggeri, videndeling og netværk er nogle af nøgleordene for Build-in-Wood Community, som netop har fejret 1-års fødselsdag. Lige inden fødselsdagen rundede netværket 1000 medlemmer, og det er en af stifterne, Peder Fynholm, ganske godt tilfreds med.

- Communityet vokser støt og roligt, og det var bestemt en milepæl da vi rundede 1000 medlemmer, siger Peder Fynholm.

Godt i gang
Selvom Peder Fynholm er glad for at så mange professionelle træfolk har fundet vej til Build-in-Wood Community, hviler han ikke på laurbærrene og der er fortsat masser af udvikling og arbejde i at drive platformen.

- Vi har oprettet Build-in-Wood Community fordi vi ønsker at samle træbranchen og lære af hinanden – både nationalt og internationalt. Siden opstart har vi startet en række grupper om relevante faglige emner, fx brand og akustik, ligesom vi har en dansk netværksgruppe i communityet – nemlig Dansk Netværk for Træbyggeri, som vi faciliterer for WE BUILD DENMARK, siger Peder Fynholm og fortsætter.

- Arbejdet stopper bestemt ikke her. Selvom vi er godt i gang, så er der stadig stort potentiale i at få flere til at opdage Communityet og også i at få folk til at engagere sig, lave opslag mv. Noget af det vi kan se virkelig virker, er vores Wood Academy Talks, hvor vi hver måned arrangerer en online Talk om et relevant emne, som alle medlemmer kan deltage i gratis, siger Peder Fynholm.

Også grupperne har Peder Fynholm store forventninger til.

- I grupperne kan man diskutere helt nørdede faglige emner – og ikke mindst, lære af hinanden på tværs af aktører og landegrænser. Det er klart at der er nogle forskellige nationale krav til fx brand, men det betyder bestemt ikke at det er uinteressant at få inspiration fra andre lande, siger han.

Mest online – men også fysisk
Netop inspiration er også noget af det træbranchen kan få i det nye år, når Build-in-Wood Community afholder studietur til Sverige i samarbejde med en række partnere.

- Studieturen, Norrland Wood Safari, er den første studietur vi har arrangeret via platformen – men det bliver ikke den sidste. Udover at have muligheden for at mødes online, så tror vi også på, at de fysiske møder er relevante, og særligt det at komme ud og opleve træbyggerier og høre om erfaringer fra forskellige træprojekter. Til Norrland Wood Safari har vi også gjort noget ud af hotelvalget, og vi overnatter bl.a. på Wood Hotel i Skellefteå – hvilket bliver en oplevelse i sig selv, siger Peder Fynholm.

Hvis du vil vide mere om Build-in-Wood Community kan du finde Communityet på www.community.build-in-wood.eu – det er gratis at være medlem.

Vil du vide mere? Kontakt:
Peder Fynholm, pfy@teknologisk.dk, 7220 2333

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Danmark
Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

Send til en kollega

0.078