23948sdkhjf
Del siden
Annonce

B-s1,d0 brandgodkendt panel til Vesterby FireStop serien

Vesterby FireStop produktserien udvides med standardiserede Multi Panels, der er brandtestet fra inderst til yderst og godkendt i brandklasse B-s1,d0.

Paneler som interiør til vægge og loft har gjort sit indtog overalt. Hos Vesterby Træteknik A/S går produktion af paneler langt tilbage, og produktionen har fulgt med tidens krav til udtryk og sikkerhed. Især brandsikkerheden har Vesterby længe haft fokus på.

Gældende bygningsreglement (BR18) stiller forskellige krav til brandklassificering til væg- og loftkonstruktioners beklædning afhængig af beklædningsgrad, samt hvorvidt det er en privat eller offentlig bygning. Sidstnævnte kræver et panel, der i sin fulde opbygning er brandtestet og godkendt til brandklasse B-s1,d0.

Nyt panel lever op til B-s1,d0

Nu lancerer Vesterby Træteknik A/S et nyt panel, Vesterby FireStop Multi Panels, som er en standardiseret lagervare. Multi Panels er ligesom øvrige paneler i Vesterby FireStop (VFS) serien brandklassificeret til B-s1,d0 for den fulde opbygning.

Disse paneler er dermed arkitektens, entreprenørens, bygherrens og i sidste ende den almindelige borgers garanti for, at panelerne lever op til lovgivningens og brandmyndighedernes krav ift. flammespredning, røgudvikling og nedfald.

- Vi oplever en øget bevidsthed i byggebranchen omkring, at brandsikkerhed ikke er noget, man går på kompromis med. Derfor glæder det mig at kunne tilføre markedet et produkt, som bliver lige så let tilgængeligt som alle andre lamelpaneler. Forskellen er bare, at Multi Panels lever op til lovkravet om brandklassificeringen B-s1,d0 for den fulde opbygning, fortæller direktør Tage Vesterby fra Vesterby Træteknik A/S.

Vesterby FireStop Multi Panels er en standardiseret lagervare, som er klar til salg i løbet af efteråret. Multi Panels måler 2480 mm i højden, 500 mm i bredden og 30 mm i dybden, hvoraf lamellen står for de 12 mm af dybden. Multi Panels er med sort akustikdug og leveres med eg, lys eg og fyr som finérvarianter.

Svær udfordring

Produktudviklingen - herunder brandgodkendelsen - af Vesterby FireStop Multi Panels har krævet en indsats, som blev gjort på baggrund af efterspørgsel på et sådant produkt til Danske Banks nye hovedsæde i København.

- Vi tog udfordringen op og kom i mål. Så derfor glæder vi os til at se det færdige resultat med 5000 kvm. Vesterby FireStop Multi Panels, når byggeriet står færdigt næste år, fortæller Tage Vesterby.

Vesterby Træteknik A/S har på det seneste leveret til blandt andet FLUGT, Flygtningemuseum i Oksbøl og har i samarbejde med JJI Akustik & Inventar leveret Vesterby FireStop paneler til den nye Østre Landsret i København, medicinalkoncernen Ferrings domicil i København og det nye hovedsæde for Jysk i Aarhus.

Bredt sortiment

I Vesterby FireStop produktserien findes der både et patenteret lamelpanel, perforerede paneler, massive paneler og råplader - alle i brandklasse B-s1,d0.

- Især vores patenterede lamelpanel anvendes i vid udstrækning til store projekter, hvor standardisering ikke løser opgaven. I dette lamelpanel kan fx lamellernes dybde være helt op til 29 mm, hvilket er essentielt, hvis lamelpanelet skal monteres højt, fortæller Tage Vesterby.

Vesterby Træteknik A/S producerer også lamelpaneler bestående af birkekrydsfinér og akustikdug med brandklasse D-s2,d2, som er brandkravet til beklædningsdele i private hjem, jf. BR18.

For mere info og kontakt: vesterbypaneler.dk og salg@vesterbydesign.dk

Vesterby Træteknik A/S
Thorsvej 12-14
6862 Tistrup
Varde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12371330
P nummer: 1000376359

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062