23948sdkhjf

Donation vokser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tommerup Heilskov ApS

Hvordan trives det egetræ, vi håndplantede sidste år?

Tilbage i 2021 blev en del af Lundager Folkeskov plantet til med ca. 57.000.  I foråret 2022 blev de sidste knap 100.000 træer plantet. 
Tommerup Heilskov var med til at håndplante nogle af disse træer.
Vi har doneret 40.000 af træerne, og vil gerne følge træernes opvækst i vores kommune. Derfor blev denne video til en skøn morgen.

Folkeskoven består af eg, bøg og nåletræer. Der er bænke, bålplads, madpakkehus og en hundeskov, som alt sammen er blevet Integreret i naturen.

Lundager Folkeskov er på 50 hektar (500.000 m2). Den er blandt andet etableret for at beskytte grundvandet, som bidrager til drikkevandsforsyningen i Assens. Desuden får borgerne bedre mulighed for et rekreativt friluftsliv i skoven.

"Når lokale virksomheder og borgere støtter sådan et projekt, så kan vi i fællesskab få skabt mere skov og natur i kommunen," siger Dan Gørtz, formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune.

Direktør, Ulrich Hein Boe Nielsen fra Tommerup Heilskov siger: "Vi har gennem mange år drevet rovdrift på naturen, og det er vigtigt, at vi får genskabt en balance. Jeg er glad for, at vi nu også kan gøre en forskel for vores lokale natur”. Han tilføjer, ”Alt i livet er til låns, og jeg vil gerne aflevere en natur, der er bedre, end den min generation overtog”.

Et egetræ bliver normalt cirka 20–25 meter højt, hvor stammediameteren sjældent bliver over en meter. Gamle egetræer på 400–500 år kan dog nå en omkreds på op til syv meter. Det er ikke ualmindeligt, at et egetræ er fem-seks meter høje ved 10-årsalderen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tommerup Heilskov ApS

Krengerupvej 84
5620 Glamsbjerg
Danmark
Tommerup Heilskov ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062