23948sdkhjf

En hyldest til dansk håndværk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tommerup Heilskov ApS

Et besøg på Keramikfestival gav indblik i glæden ved dansk håndværk

Vi blev fortryllet af festival stemingen i de smukke kuppelformede telte på Skælskørs eventyrlige havn.

Hele byen summede af liv og der var besøg af keramikere fra både ind og udland.

Keramikfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere og keramikglade gæster, der inspirerer med en oplevelse af dansk håndværk. For de udstillende keramikere er det en begivenhed, hvor de kan møde kolleger til faglig snak og hyggeligt samvær i de dejlige rammer, som byen Skælskør udgør.

Leret og dets gåder har en evindelig evne til at fascinere og indfange kunstnere med sin formelighed og uforudsigelighed. Ler har som materiale tjent mennesket igennem tiden som fortællingsbærere, brugsgenstande og æstetiske objekter.

Det forunderlige ved leret er ikke bare dets årtusindlange historie, som strækker sig tilbage til nogle af de første forarbejdede ting fra menneskehænder, men også dets stadige evne til at udvikle sig, udfordre og genopstå i nye former. Gennem de seneste år har keramikken oplevet en renæssance, og det keramiske håndværk blomstrer, både hvad angår den keramiske kunst og det keramiske design. Flere og flere får øjnene op for hvad materialet kan, hvor elastisk det er i forhold sin egen identitet og hvor uendeligt mange facetter og udtryk, det rummer.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tommerup Heilskov ApS

Krengerupvej 84
5620 Glamsbjerg
Danmark
Tommerup Heilskov ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078