23948sdkhjf

Bevarelse af Dansk traditionelt håndværk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tommerup Heilskov ApS

Et gammelt traditionelt håndværk er bevaret på Langeland i Det Sydfynske Øhav

Produktion af lerurner er i vækst. Som virksomhed er det vigtigt at bevare et håndværk der har stor betydning i  vores branche. Derfor valgte Tommerup Heilskov at købe et keramisk værksted tilbage i 2016.

Pottemager Kim Boisen er produktionsleder på Tommerup Heilskovs keramiske værksted på Langeland. Her forarbejder han tusindvis af urner hvert år, med respekt for det danske håndværk.

For Kim Boisen er det en livsstil at arbejde med sit håndværk. Kim Boisen er uddannet pottemager i Nørre Aaby i 1990 og i 1995 overtog han værkstedet i Humble.

”Urneproduktion på et keramisk værksted er en del af den danske kulturarv, som er værd at bevare,” udtaler  Tommerup Heilskovs direktør, Ulrich Hein Boe Nielsen. Han vil gøre meget for at bevare de lokale håndværkstraditioner. Hele processen med en pottemager er værd at holde fast i.

Virksomheden er blevet tilbudt mange gange at udlicitere produktionen af urner til fabrikker i Kina, men siger altid pænt nej tak, for det betyder meget, at urnerne er produceret i Danmark.

 Urneproduktion ikke er nogen specielt god forretning, men Tommerup Heilskov  arbejder på at få gjort de håndfremstillede produkter mere eksklusive. 

”Det er ikke okay, at en håndlavet urne ikke skal koste mere end en plastpotte, der er kørt gennem en sprøjtestøbemaskine og stort set ikke er rørt af menneskehænder. Det her skal prissættes, og det er ikke et spørgsmål om, at det skal prissættes voldsomt dyrt, men det skal være økonomisk bæredygtigt,” udtaler Ulrich Hein Boe Nielsen og fortsætter: ”Folk vil gerne betale for en håndlavet lerurne.  Det er i øvrigt den mest solgte urne, vi har i sortimentet”. Og slutter af med ” Hvis man driver en forretning på Fyn, er det skønt at kunne sige, at det her er en lokal urne. Varerne behøver ikke at blive fragtet fra Kina med store skibe.”  

 

 

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tommerup Heilskov ApS

Krengerupvej 84
5620 Glamsbjerg
Danmark
Tommerup Heilskov ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.082