23948sdkhjf

Brandgode argumenter skal hæve standarden for akustikpaneler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Forzes A/S

Sidste efterår lancerede Forzes A/S deres eksklusive akustikpaneler Acoustics blandt andet med fokus på høje brandtekniske egenskaber. Det vinder genklang i tømmerhandlen, der bakker op om klare retningslinjer for træbeklædning.

Afbestilte ferierejser er de seneste år blevet vekslet til istandsættelse og renovering af hjemmet, og vi har været vidner til øget vækst og efterspørgsel på blandt andet akustikpaneler. Den øgede efterspørgsel betyder naturligt nok, at andre – og billigere spillere melder sig på markedet for god akustik.

Hos Forzes bekymrer man sig mindre om konkurrencen men mere om potentielt manglende brandtekniske egenskaber blandt konkurrenterne.

- Det er yderst utiltalende at tage markedsandele på bekostning af folks sikkerhed. Det vil vi som byggevarevirksomhed ikke være tilskuer til. Derfor er vi gået i dialog med tømmerhandlerne, der forhandler Forzes Acoustics. Forhåbningen er, at vi i fællesskab kan stille skarpt på fordelene ved akustikpaneler, der lever op til brandkravene i BR18, fortæller markedschef i Forzes, Lars Christensen.

Alle skal være deres rådgiveransvar klar

Forzes’ akustikpaneler ser ved første øjekast ser ud som konkurrenterne. Men Acoustics er specialfremstillet af stærkt brandbestandige materialer, der fra naturens side ikke medvirker til brandspredning.

Lars Christensen mener, det er på tide, der bliver sat ny standard og klare retningslinjer for panelerne, og han vil have tømmerhandlerne med.

- Det nytter ikke noget kun at have en brandimprægneret kerne, hvis overfladen brænder. Ifølge BR18 er det hverken lovligt eller betryggende at have et produkt på markedet, der ikke er fuldt ud brandbeskyttet, da ilden hurtigt kan sprede sig til andre bygningsdele, siger Lars Christensen og fortsætter:

- Vi sælger via udvalgte tømmerhandler, og vi lægger os nu i selen for at klæde personalet herude bedre på, så de kan påtage sig deres rådgiveransvar overfor kunderne.

Claus Johansen, der er salgsleder i træekspeditionen i XL Byg CF Køge følger op:

- En af de primære årsager til, vi har taget Forzes Acoustics ind i sortiment er den høje kvalitet samt brandgodkendelse. Som forhandler har vi naturligvis et rådgiveransvar overfor kunderne, så de kan træffe deres valg på et fornuftigt og oplyst grundlag. Da de fleste kunder primært forholder sig til prisen, er det afgørende, at vi kan oplyse kunden, hvorfor Forzes Acoustics er dyrere end andre udbydere. Her spiller brandkrav og -godkendelser naturligvis en rigtig stor rolle.

Brandsikkerhed og -godkendelser koster

Lars Christensen understreger, at han ikke er bekendt med, hvorvidt alle akustikpaneler, der sælges i tømmerhandlen, er brandgodkendte efter gældende byggeregler og -retningslinjer, men han indikerer, at prisstrukturen giver anledning til at forholde sig kritisk overfor visse meget billige brands.

- Denne bekymring fremgår også af vores rådgivning og dialog med tømmerhandlen, fortæller Lars Christensen.

Forzes Acoustics er brandgodkendt hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI red.), der anbefaler komplettering udført af materialer med samme brandtekniske egenskaber som kravene til den bagvedliggende beklædning.

- Det betyder med andre ord, at akustikpaneler med manglende brandtekniske egenskaber udgør en direkte brandfare, fordi de forringer den påkrævede brandklasse og -sikring, uddyber Lars Christensen.

Claus Johansen meddeler, at man i XL Byg CF Køge ikke vil udelukke leverandører fra hylderne, men at han og hans kolleger gør kunderne opmærksomme på de forskellige udbydere og deres kvaliteter. 

Claus har seks ansatte i trælastekspeditionen, hvor 80 procent af kunderne er private. Alle ansatte har været på minikursus i Forzes Acoustics, så de er klar til at påtage sig det forventede rådgiveransvar.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Forzes A/S

Strandvejen 16
7800 Skive
Danmark
Forzes A/S

Billeder & videoer

null

Send til en kollega

0.109