23948sdkhjf

Tommerup Heilskovs donation af træplantning vokser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tommerup Heilskov ApS

Et halvt år efter Tommerup Heilskov plantede de første træer i Lundager Folkeskov, tager de tilbage for at se hvordan det trives.

Et halvt år efter Lundager folkeskov i Assens kommune har fået rodfæste, tager Tommerup Heilskov tilbage for at se, hvordan det ene egetræ ud af mange, der blev håndplantet i efterår trives.

Folkeskoven, der består af eg, bøg og nåletræer, og  bænke, bålplads, madpakkehus og en hundeskov på det 50 hektar store område, er blevet en del af naturen i Assens kommune.
"Når lokale virksomheder og borgere støtter sådan et  projekt, så kan vi i fællesskab få skabt mere skov og natur i kommunen," siger Dan Gørtz, formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune.

Direktør, Ulrich Hein Boe Nielsen fraTommerup Heilskov siger: "Vi har gennem mange år drevet rovdrift på naturen, og jeg mener, det er vigtigt, at vi får genskabt en balance. Jeg er glad for, at vi nu også kan gøre en forskel for vores lokale natur, og jeg håber, at der er flere lokale borgere og virksomheder, der kommer med på banen, så flere føler ejerskab og tager et medansvar for naturen.” og tilføjer, ”Alt i livet er til låns, og jeg vil gerne aflevere en natur, der er bedre, end den min generation overtog.

Et egetræ bliver normalt cirka 20–25 meter høje, hvor stammediameteren sjældent bliver over en meter. Gamle egetræer på 400–500 år kan dog nå en omkreds på op til fem til syv meter.
Det er ikke ualmindeligt, at et egetræ er fem-seks meter høje ved 10 års alder.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tommerup Heilskov ApS

Krengerupvej 84
5620 Glamsbjerg
Danmark
Tommerup Heilskov ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094