23948sdkhjf

Vestjysk Modelsnedkeri 75 års jubilæum.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Grundet Covid-19 kunne vi ikke fejre det sidste år, derfor markere vi det nu med reception hvor både kunder, forretningsforbindelser, venner og familie er velkomne.

Snedkervirksomheden blev stiftet den 15. maj 1946 af Charles Christian Jensen. Dengang lå virksomheden i Havnegade 124 i Esbjerg. Hans Barfoed Østergaard kom i lære som modelsnedker i 1956 og blev udlært i 1960. Efter læretiden i Esbjerg, fik Hans job som modelsnedker i Odense. I 1963 flyttede han til Varde og arbejde på Varde Stålværk. 10 år senere, i 1973 blev Hans mester på Varde Stålværk og havde omkring 20 snedkerer under sig. I 1980 købte Hans Barfoed Østergaard Vestjysk Modelsnedkeri af hans tidligere Læremester Charles Christian Jensen. Vestjysk Modelsnedkeri lå nu på Morsøgade 4 i Esbjerg.

Senere blev det en familievirksomhed. Efter Hans Barfoed Østergaard overtog virksomheden kom hans søn, Paul Barfoed Østergaard i lære som modelsnedker i år 1980. Efter Pauls læretid fik han job ved Kongeå Jernstøberi men efter nogle år kom Paul tilbage til Esbjerg og i 2004 foretog virksomheden et generationsskifte og Paul ændrede virksomhedsdriften fra det traditionelle håndværk til det mere moderne og teknologiske.


Næste generation er allerede inde i virksomheden. Pauls søn, Søren Barfoed Østergaard er den sidste udlærte i faget. Søren blev udlært modelsnedker i 2012, som den eneste fra Danmark og har siden været ansat som modelsnedker i familievirksomheden. Den sidst ankomne er Pauls datter Liselotte Barfoed Østergaard, som ikke er udlært modelsnedker som forgængerne, men kommer derimod med en anden baggrund. Hun startede i virksomheden i 2017.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Danmark
Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Send til en kollega

0.078