23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtig afsked med livet

Efterspørgslen på mere bæredygtige begravelser vokser i disse år, og Tommerup Heilskov har kiste af papir på markedet.

Umiddelbart lyder papir ikke som det optimale materiale at bygge en kiste af, men det er muligt for danskerne at blive begravet i netop sådan en.

Tommerup Heilskov, som er Danmarks største kisteproducent, har nemlig en papirkiste til salg på det danske marked. Kisten er udviklet i Sverige. 

Ifølge Ulrich Hein Boe Nielsen, der er administrerende direktør i Tommerup Heilskov, har man opfundet en metode til at gøre papirmassen solid og holdbar, samtidig med at den vejer næsten halvt så meget, som en almindelig trækiste, og vigtigst af alt er den mere bæredygtig at producere.

”Vores mål har været at skabe en kiste, der skader naturen mindst muligt. Her er det lykkedes os at lave en af papir, som ligner en almindelig trækiste, men hvor vi har brugt cirka halvt så meget træ og 40 procent mindre CO2 i produktionen,” siger direktøren Ulrich Hein Boe Nielsen.  

Papirkisten, hvis navn er Saga,er blot det seneste eksempel på, hvordan bæredygtighed for alvor er begyndte at fylde i begravelsesbranchen.

Se mere her

I dag slår flere bedemænd sig op på at sælge kister og urner, der produceres ud fra klima- og miljøvenlige principper og i biologisk nedbrydelige materialer.

Tommerup Heilskov ApS
Krengerupvej 84
5620 Glamsbjerg
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK52846714
P nummer: 1001995098

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062