23948sdkhjf
Del siden
Annonce

How to: 5 Råd Til Vedligeholdelse Af Arbejdstøj

Ved du hvordan, du bedst vedligeholder dit arbejdstøj og sko? Her har vi samlet 5 gode råd til at pleje dit workwear, så det kan holde til dagligdagens slid, på en travl arbejdsplads.

Når du skal købe nyt arbejdstøj, er der mange vigtige forhold, du skal tage højde for. Det skal sidde ordentligt, du skal kunne bevæge dig uden restriktioner, du skal kunne holde varmen og meget mere. Kort sagt, skal kvaliteten og funktionaliteten være i orden. Men efter du har brugt tid, energi og penge på at finde det helt rigtige workwear, er det præcist lige så vigtigt, at du holder det ved lige.
Køb af arbejdstøj og workwear er en investering, og målet burde derfor være at vedligeholde det, så det kan være brugbart i lang tid. Det er kun muligt, hvis du behandler det godt, vasker det ordentligt og følger specielle instrukser fra producenten.

Når Du Skal Vaske
Brug sæbe som ikke indeholder blegemiddel, da det kan få tøjet til at blive mat, miste sin farve og skade tøjets struktur.
Undlad ligeledes at bruge skyllemiddel når du vasker dit workwear, da det kan have mange af de samme effekter som sæbe der indeholder blegemiddel. Skyllemiddel kan også skade tøjets overflade.  Det bidrager alt sammen til, at tøjet bliver slidt hurtigere.
Vær altid opmærksom på instrukserne som er skrevet på dit workwear, og følg dem nøje.


Når Du Skal Tørre
Det er vigtigt at du tørre dine bukserjakker og andet tilbehør, for at undgå opbygning af mug, svamp og skadelig bakterier. Hæng dit tøj op så det kan ånde. Så holder du det rent, og det holder sin form bedre og i længere tid.
Bemærk at noget tøj kan krympe, eller blive beskadiget hvis du benytter en tørretumbler. Vær igen opmærksom på tøjets instruktioner.


Dine Arbejdssko
Når det kommer til dine sko, er vand og fugt en af de hurtigste måder at lave skader, både på dine sko, men også dine fødders helbred. Når du passer på dine sko, passer du også på dig selv. Få vandsikret dine sko med imprægnering spray. Det vil give dig en vandfast overflade hvor skidt og snavs også vil få sværere ved at sætte sig fast. Brug gerne en vandbaseret spray, da den ikke forsegler skoen, og derfor stadig lader dine fødder ånde, så sved kan fordampe.
Tør dine sko hurtigst muligt efter du er færdig med at gå i dem, lige meget om de er fugtige eller drivvåde. Stil dem et varmt sted til de er tørre, eller bruge en skotørre. Her er et eksempel på en skotørre, du kan have med på farten.
Skift sålen i dine arbejdssko minimum en gang om året. Det giver dig en fornyet støtte og komfort, så bliver skoen næsten god som ny igen.


Benyt Flere Sæt Arbejdstøj
Det er en god idé at have flere sæt tøj og sko at skifte mellem. Det hjælper dit workwear med at holde formen i længere tid og mindsker slid. Har du meget få, eller ingen sæt at skifte mellem, vil det også betyde at det samme tøj skal vaskes oftere. Det bidrager meget unødvendig slid til dit workwear. Det gælder både sko og tøj.


Vær Opmærksom På Skader
Tjek dit udstyr og workwear for mindre skader som f.eks. små rifter, flænger og mistede knapper. Det er oftest billigere at vedligeholde og reparere små skader. Det er dog også vigtigt at anerkende, når dit arbejdstøj skal udskiftes. Specielt PPE udstyr som hjelme, handsker og sikkerhedssko, mister deres evne til at beskytte dig, hvis det ikke bliver tjekket og vedligeholdt.  

J. A. K. Workwear A/S
Energivej 11
6700 Esbjerg
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19267687
P nummer: 1003803288

Kontaktperson

AH
Alexander Hembo
Marketing / Webkoordinator
aohs@jak.as

Send til en kollega

0.047