23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Seneste søgetal til erhvervsuddannelserne understreger behov

I Danske Byggecentre håber vi, at regeringen vil behandle søgetallene som et wake-up call og styrke erhvervsuddannelserne så vi kan få vendt udviklingen

De seneste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at kun hver femte unge der forlader folkeskolen søger ind på en erhvervsuddannelse.

Ud af ca. 66.000 elever, valgte 72 procent at søge ind på en gymnasial uddannelse, mens 20 procent søgte en erhvervsuddannelse. De resterende har enten søgt FGU, STU eller helt forladt uddannelsessystemet, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet. De unges søgemønstre er dermed de samme, som de har været de seneste tre år. 

I Danske Byggecentre håber vi, at regeringen vil behandle søgetallene som et wake-up call og styrke erhvervsuddannelserne så vi kan få vendt udviklingen.

jeg er selvsagt ærgerlig over de uændrede søgetal på erhvervsuddannelserne og håber, at vi fremover vil se flere unge søge mod erhvervsuddannelserne. Samfundet står overfor en grøn omstilling, og her er faglært arbejdskraft altafgørende. Det synes jeg vi skal blive bedre til at fortælle de unge. Vi ved, at unge i højere grad motiveres af at gøre en positiv forskel, og det kan lade sig gøre med en erhvervsuddannelse. Derudover er jobmulighederne mange og vilkårene gode” Udtaler adm. direktør Palle Thomsen.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, vil der i 2030 mangle næsten 100.000 faglærte.

   

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.078