23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske Byggecentre har fået ny formand

Torsdag den 3. februar 2022 afholdt Danske Byggecentre sin årlige generalforsamling. Det blev til en enkelt personudskiftning i bestyrelsen samt en rokering på formandsposten.

Carl Bladt Hansen fra Davidsens Tømmerhandel valgte at gå af, som formand efter 4 år begivenhedsrige på posten og er blevet afløst af Thorbjørn Sejer Jensen (adm. direktør i XL BYG amba), der i 4 år har arbejdet som menigt bestyrelsesmedlem og nu indtager posten som formand.

Thorbjørn Sejer Jensen fortsætter den strategi, som er sat af en enig bestyrelse. Det vil sige, at der fortsat arbejdes på at få flere kompetente unge ind i branchen blandt andet ved at fokusere på, at erhvervsskolerne bliver det naturlige valg. Og det kan ikke gå hurtigt nok for i 2030 vil der mangle henved 100.000 faglærte personer, hvis vi fortsætter som nu. Frygten er, at hvis der ikke sker noget bliver det på bekostning af vækst, beskæftigelse og en langsommere grøn omstilling.

Og den grønne omstilling er et af Danske Byggecentres helt centrale fokuspunkter i disse år. Danske Byggecentre ønsker en ambitiøs plan med høje CO₂-krav og obligatoriske dokumentationskrav – mere ambitiøs end den klimaplan, som folketinget vedtog i marts 2021. Selvom den er et skridt i den rigtige retning, vil Danske Byggecentre til stadighed involvere sig i det bæredygtige byggeri fra alle tænkelige vinkler. Senest er DB udpeget til at være en del af det koordineringsudvalg for bæredygtigt byggeri som Bolig- og Planstyrelsen har oprettet. Udvalgets mål er bl.a. at ”sikre, at strategiens initiativer bliver forankret i de relevante faglige miljøer, og at medlemmer omvendt kan kvalificere og bidrage til implementering af initiativer”. DB håber hurtigt at få drejet udviklingen til gavn for hele branchen.

DB brænder også for at mindske svindet i medlemsforretningerne og har siden svindprojektets start i 2020 bl.a. haft fokus på tyveri af gasflasker. Projektet har kørt med installation af GPS’er i udvalgte gasflasker samt landsdækkende informationskampagner i aviser og radio. Og resultatet har været godt, idet vi både har opnået øget opmærksomhed fra politiet på emnet OG har formået at fange flere af gerningsmændene.

Svind-emnet er ligeledes blevet sat på skoleskemaet i brancheskolerne – hvor vi også har oplevet en god respons og mærker en general interesse blandt de deltagende elever.

Den ledige plads i DBs bestyrelse er blevet udfyldt af Henrik Clausen fra Davidsens Tømmerhandel. DBs adm. direktør Palle Thomsen ønsker de valgte tillykke med valget og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

Den nye bestyrelse ser fra i dag således ud:

Thorbjørn Sejer Jensen, Formand (XL-BYG amba)

Peter Schepler, Næstformand (Bygma A/S)

Carsten Ludvig (Johannes Fog)

Mads Brejholt Madsen (STARK)

Henrik Clausen (Davidsen Tømmerhandel)

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.047