23948sdkhjf

Bæredygtige last-mile leverancer i byerne

| Medlemsnyhed | Indrykket af PostNord Logistics A/S

I magasinet effektivitet.dk finder du nu en spændende artikel om det i-SMILE projekt, som CBS og PostNord Logistics samarbejder om.

Innovationsprojekt med bæredygtige last-mile leverancer som omdrejningspunkt 

I spidsen for det fælles projekt står Britta Gammelgaard, professor i Supply Chain Management hos CBS og Lars Lean, Lean Manager hos PostNord Logistics.

i-SMILE er et nordisk innovationsprojekt støttet af den Nordiske Innovationsfond. Formålet med dette projekt er at sætte fokus på bæredygtige last-mile leverancer i byerne med hensigt på at skabe fremtidige bæredygtige forretningsmodeller. Det er især relevant, fordi store byer ønsker at nedsætte Co2-udslippet i forbindelse med godstransport - som set i KBH Klimaplan 2025. De grønne zoner giver trængsel og udfordringer for de logistikvirksomhederne, der står for leverancer til byens drift, virksomheder, detailhandler og husholdninger. Indbyggerne har behov for varer, men samtidig ønsker de ikke trafik og parkerede varebiler, der fylder op. Hvis begge ønsker skal opfyldes, må godstransport i byer – herunder ikke mindst last-mile leverancer fra e-handel – gentænkes.

Den grønne omstilling i fokus

Med en Co2-reduktion på 73% siden 2019 på vores interne flåde og et konstant fokus på den grønne omstilling, var dette projekt helt oplagt for PostNord Logistics. Derfor sætter artiklen bl.a. også fokus på, hvordan vi i PostNord Logistics samarbejder med både eksterne transportører og afsenderkunder i jagten på at reducere Co2-forbruget på last-mile leverancer i byerne.

Du kan læse artiklen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
PostNord Logistics A/S

Ullsvej 1
4600 Køge
Danmark
PostNord Logistics A/S

Send til en kollega

0.078