23948sdkhjf

Grøn vækst er også finansiel vækst

| Medlemsnyhed | Indrykket af Forbo Flooring A/S

Grøn udvikling er en bunden opgave som producent i dag, mener Forbo Floorings direktør. Skæbnens time for hvorvidt virksomheden har handlet grønt nok i 2021, står for døren.

Men linoleums-direktøren ryster langtfra på hånden ved tanken om den kommende bæredygtighedsrapport.Hos Forbo Flooring A/S står årsregnskabet ikke længere alene som det, der ved årets udløb skal vurdere virksomhedens succes det forgange år. Siden 2005 har Forbo Flooring nemlig udarbejdet årlige bæredygtighedsrapporter, der vurderer virksomhedens evne det forgange år til at arbejde bæredygtigt og genanvende de produkter, virksomheden havde til rådighed.

”Alle virksomheder er forpligtet til at handle til fordel for klimaet og omstille deres business. For mig at se er det en bunden opgave, at vi som producenter skal udvikle fremtidens grønne løsninger, teknologier og produkter,” siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring.

 First mover på måling af bæredygtighed

Da Forbo Flooring i 2005 lavede sin første årlige bæredygtighedsrapport, var offentlighedens interesse begrænset. Det billede er forvandlet i dag, hvor fokus på miljø, mennesker og rettigheder er helt anderledes:

” Vi er næsten alle enige om, at klimakrisen er den største krise, vi står med i nyere tid. Derfor rykker andre producenter i samme retning som Forbo. Jeg er rigtigt glad for, at vi allerede for 15 år siden fik bygget en stærk infrastruktur op i virksomheden omkring, hvordan vi måler og vejer vores indsatser for en bæredygtig omstilling. Vi må nemlig ikke risikere, at det blot bliver ved snakken, og derfor er det årlige afrapporteringssystem godt i arbejdet for bl.a. at genanvende så meget affald og så mange ressourcer som muligt,” siger Christian Iversen.

 Konkrete forandringer på hvert produkt

Netop genanvendelse har høj prioritet hos Forbo. På virksomhedens topavancerede fabrikker i Holland og Storbritannien er der nul spild, takket være et intensivt udviklingsarbejde og -fokus.

Det arbejde afspejles 1:1 i bæredygtigtighedsrapporten. Og det er ikke blot kundernes, der får en god fornemmelse i maven over at vide, at bagsiden på en række af Forbos gulvprodukter er lavet af spildmaterialer fra det store produktionsapparat:

”Det er så fedt, når det konkret kan mærkes, at det giver mening at tænke grønt og bæredygtigt. Her er det jo en kæmpe win-win. Vi sparer penge, fordi vi bruger de ressourcer, vi har til rådighed, mere optimalt – og forbrugerne får gode kvalitetsprodukter, der er bæredygtigt produceret,” siger Christian Iversen.

 Læs Forbo Floorings bæredygtighedsrapport her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Forbo Flooring A/S

Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Danmark
Forbo Flooring A/S

Send til en kollega

0.079