23948sdkhjf

Tillykke med valget; skal vi nu ikke se at få energirenovere

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Byggecentre

Vi håber, at man rundt om i kommunerne vil benytte valgresultatet til, at højne de kommunale bygningers dårlige energimærker. Det er godt for borgerne, det er godt for den kommunale pengekasse og for klimaet

I Danske Byggecentre vil vi gerne ønske alle nye- og genvalgte borgmestre tillykke med en flot valgkamp. Vi håber, at man rundt om i kommunerne vil benytte valgresultatet til, at højne de kommunale bygningers dårlige energimærker. Det er godt for borgerne, det er godt for den kommunale pengekasse og for klimaet.

 De danske kommuner har over 80% procent af det offentlige bygningsareal og alt for mange af bygningerne har et alt for lavt energimærke. Faktisk siger seneste analyse, at syv ud af ti kommunale bygninger har et dårligt energimærke – det værende mellem D og G.

Mange kommunale bygninger er i meget dårlig stand. Det betyder at man mange steder bruger skattekroner på, at fyre for gråspurvene. Det er selvsagt ikke godt nok. De utætte bygninger udleder også unødigt meget CO2 og vil i mange henseender være en lavt hængende klimafrugt” udtaler administrerende direktør Palle Thomsen.

Hvis sparede skattekroner og klimatiltag alligevel ikke er helt nok til, at overbevise om behovet for energirenoveringer, så har bygninger med et dårligt energimærke ofte også et meget dårligt indeklima. Det gør sig særligt gældende i de kommunale skoler, hvor mere end halvdelen af de danske folkeskoler har et problematisk indeklima.

Undersøgelser viser, at indeklimaet spiller en stor rolle i børnenes sundhed, trivsel og indlæring. Et godt indeklima er lig med klogere og sundere børn. Heldigvis har kommunerne mulighed for, at slå to fluer med et smæk. En energirenovering vil i mange tilfælde også forbedre indeklimaet mærkbart.” siger Palle Thomsen. 

Så kære borgmestre, grib nu muligheden og energirenovér jeres kommunale bygninger med dårligt energimærke. Det er godt for borgerne, den kommunale pengekasse og klimaet. Det bør være en topprioritet

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Byggecentre

Egebækvej 98
2850 Nærum
Danmark
Danske Byggecentre

Send til en kollega

0.126