23948sdkhjf

Brandt A/S klar med Wagner pulverlakeringsanlæg til MDF

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wagner Spraytech Scandinavia A/S

Brandt A/S er i disse dage igang med at indkøre deres nye pulverlakeringsanlæg til Træ og MDF, som bliver det første producerende anlæg i scandinavien af sin slags.

Det er en milepæl at der snart kan pulverlakeres varmefølsomme emner i danmark. Brandt A/S har som de første i danmark spottet at den bedste metode til at nedbringe sit VOC forbrug er ved at fjerne vådlak helt og udskifte det med pulver, og fordelene er da også til at få øje på

- Omkostningerne reduceres med 25%.
- Materialeforbrug reduceres med 20%.
- CO2-Udledningen reduceres med 3,8 kg./kvm.
- Total udfasning af opløsningsmidler

De største udfordringer ved processen er en ensartet lagtykkelse ved emner med lav ledningsevne, samt at styre hærdecyklussen til perfektion. 

Wagner har løst overflade lagtykkelses udfordringen med (Field Wrap Control), der er et nyudviklet stykke værktøj, der muliggøre aktiv kontrol af kantopbygning, lagtykkelsesfordeling og omgreb af pulver på bagsiden.

TRIAB/TRI INNOVATIONS AB, der er anlægsbygger på projektet, har også haft innovationsbrillerne på og kommer med deres SPEEDOVEN®, hvor de kombinerer en traditionel konventionsovn med infrarød teknologi for bedre styring af hærdeprocessen. 

Det må forventes at vi kommer til at se flere af denne type anlæg i fremtiden.

Tillykke til Brandt A/S med deres nye anlæg.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wagner Spraytech Scandinavia A/S

Viborgvej 100A
8600 Silkeborg
Danmark
Wagner Spraytech Scandinavia A/S

Send til en kollega

0.094