23948sdkhjf

Teknos på Wind Energy Denmark: Procesoptimerede løsninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknos A/S

På Wind Energy Denmark viser Teknos innovative overfladebehandlingsløsninger, der forøger vindturbiners levetid og muliggør korte procestider, højere produktivitet og omkostningsbesparelser.

Højdepunkter er polyurea-produktet TEKNOPUR 300-800 til fundamenter og boat landings og nye versioner af den banebrydende Leading Edge-beskyttelse og reparation til rotorblade, TEKNOBLADE REPAIR 9000.

Ekstremt fleksibel for maksimal modstand: TEKNOPUR 300-800

Som en avanceret løsning til vindturbiner, boat landings, monopiles og fundamenter, præsenterer Teknos den elastomere polyurea-overfladebehandling TEKNOPUR 300-800. Offshore strukturer som for eksempel boat landings, bliver udsat for ekstremt hårdt mekanisk slid og stød, når fartøjer gnider mod fundamentet på grund af havets kraftige dønning. En af de fremragende egenskaber ved Teknos-løsningen er, at den har en brudforlængelse på op til næsten 400% af sin egen størrelse, før den brydes. Den har således en usædvanlig høj brudforlængelse og danner en ekstremt holdbar overflade, der beskytter de underliggende malingslag. Blandt yderligere fordele er en fremragende slidstyrke og en lav vandabsorption i malingen, hvilket forlænger overfladens levetid. Uden VOC-emissioner og med færre reparationer er det også en mere bæredygtig løsning sammenlignet med konventionelle produkter.

TEKNOPUR 300-800, som fås i RAL 1023 offshore gul, er blevet valgt af udbyderen af korrosionsbeskyttelse af den største havmøllepark på verdensplan, den kommende Hornsea 2. Vindfarmen forventes at stå færdig i 2022 med grøn strøm til over 1,3 millioner hjem. Den tyske udbyder af korrosionsbeskyttelse, Krebs Korrosionsschutz GmbH, udfører overfladebehandling af 165 monopiles i Tyskland og 30 overgangsstykker i Storbritannien. Til dette store projekt inddrog Krebs Teknos, som en specialistpartner med omfattende ekspertise i polyurea coating, til levering af overfladebehandling samt uddannelse og support.

Banebrydende fordele og nye versioner: TEKNOBLADE REPAIR 9000

På Wind Energy 2019 begyndte introduktionen af TEKNOBLADE REPAIR 9000 og et revolutionerende nyt kapitel inden for førende beskyttelse og reparation af rotorblade. Med et enkelt elastisk lag, der hærder inden for få minutter, kan forkanter repareres så meget som seks gange hurtigere i forhold til konventionelle reparationssystemer. Derudover er applikationsvinduet bredere, fra -8°C til +50°C, og den elastiske overflade viser overlegne resultater i rain erosion test (RET), hvilket muliggør længere vedligeholdelsescyklusser. Løsningen kan anvendes til både forebyggende kantbeskyttelse på nye rotorblade og til reparation af rotorblade.

På årets Wind Energy Denmark præsenterer Teknos to nye TEKNOBLADE REPAIR 9000-løsninger: en yderligere forbedret pigmenteret version og en robotapplikation.

Den nye hvide version er blevet videreudviklet til forbedret resistens og smart anvendelse. Manuelt påføres den med en batteridrevet dispenser og en speciel, nydesignet spatel, der sikrer lagtykkelsens ensartethed, samtidig med at den fungerer som vindskærm under påføringen. Modstandskraften er blevet yderligere forbedret og viser endnu bedre resultater i rain erosion test end den originale klare version. Under testbetingelser i henhold til DNVGL-RP-0171_2018 modstår Leading Edge den definerede eksponering klart længere end konventionelle overfladebehandlings-systemer, og en modstand efter accelereret UV-lys ældning, længere end krævet af DNVGL, viser, at beskyttelsen er langtidsholdbar.

Udover manuel påføring er robotapplikation en ny, fremtidsorienteret tilgang til at gøre vedligeholdelse af rotorblade sikrere, hurtigere og billigere. Teknos arbejder blandt andre sammen med Rope Robotics, der tilbyder en unik automatiseret løsning til reparation af turbineblade. Specialister fra begge virksomheder er gået sammen om at få et perfekt match mellem TEKNOBLADE REPAIR 9000, som Teknos kan tilpasse til kundernes specifikke robotteknologi. På Wind Energy Denmark viser Teknos en ny version af produktet, der er optimeret specifikt til robotanvendelse, med en endnu hurtigere hærdningstid på kun 6 minutter. Eksperter fra Rope Robotics vil demonstrere deres løsning live på Teknos-standen og dele deres erfaringer fra marken.

Mød Teknos A/S til HI Industri 2021 på stand F0002.

Se mere om messen

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknos A/S

Industrivej 19
6580 Vamdrup
Danmark
Teknos A/S

Send til en kollega

0.203