23948sdkhjf

Hos Nettoline passer boremaskinen sig selv

| Medlemsnyhed | Indrykket af LINDLARSEN A/S

Som et led i automatisering af fabrikken, har Nettoline A/S (TCM Group) valgt at indsætte en borecelle i produktionen som er fuldt automatiseret. Maskinen passer sig selv og giver signal når den har brug for nye materialer.

Til løsning af opgaven faldt valget på en SCM-Morbidelli UX200 komplet automatiseret celle. Maskincellen kan både fræse, bore og not-save. Den arbejder både fra oven og fra neden og kan dermed bearbejde 1 eller 2 emner ad gangen (ovenpå hinanden) i gennemløb. Der er ingen opstillingstider på maskinen, hvilket betyder både høj fleksibilitet og kapacitet.

”Vi valgte at lave en separat celle da vores gamle linje med 2 gennemløbsboremaskiner stod til udskiftning. På den tidligere linje tog opstillingerne lang tid, så det stjal af kapaciteten og var efterhånden en dyr løsning”, udtaler fabrikschef Ejnar Muf. 

”Nu kan cellen passe sig selv i 2-4 timer ad gangen og vores operatør kan udføre andre opgaver i fabrikken, mens maskinen arbejder. Kapaciteten er overraskende høj og maskinen har flere effektive timer pr. skift, idet den arbejder i pauserne, samt i ”gratis tid” efter den normale arbejdstids ophør. Her vil vi typisk sætte den til at køre de mest tidskrævende emner, hvorved vi producerer ubemandet i op til 4 timer i døgnet. ”

”Vi leverer et højt kvalitetsniveau til prisen og det kræver lave produktionsomkostninger og høj præcision på det færdige produkt. Samtidigt flytter markedet sig hurtigt og vi skal kunne følge med til både nye produkter og krav om stadig kortere leveringstider. Det fordrer fleksibilitet og derfor faldt vores valg på løsningen fra SCM” siger Ejnar Muf.

Automatiseringen har 4 pallepladser, hvor hver plads kan håndtere stakmønstre med op til 4+4 emner parallelt i stakken. Ilæggeren føder maskinen med op til 8 emner, lagt 4+4 i 2 lag. Herefter separerer rullebordet emnerne, opretter og opmåler disse i 3D, hvorefter clamps fra maskinen henter emnerne 2 og 2, og bearbejder disse efter CNC programmet.

Afstablingen har en funktion, så operatøren kan vælge at stable små emner i forbandt, så stakken sikkert kan flyttes med gaffeltruck eller pallestabler.

Når maskinen har opmålt emnerne, kan operatøren sætte 3 kriterier for størrelses-tolerancer. Herved sikres det at man ikke får kollisioner, hvis et forkert program skulle blive valgt ved en fejl.

Hele boreløsningen bliver overvåget via SCM’s software Maestro Connect. Her er det muligt at overvåge den aktuelle drift på afstand fra sin tablet, pc eller smartphone. Ligeledes giver Maestro Connect fakta i form af OEE-målinger, der præsenteres grafisk som dash-board, tillige med overvågning af kritiske dele på maskinen.

Softwaren registrerer også, hvor meget de enkelte bor og værktøjer har været i brug. Således behøver man ikke skifte samtlige bor i borekasserne på samme tid, men kan følge vejledningen fra Maestro. Dette nedbringer værktøjsomkostningerne i væsentlig grad.

”I løbet af et par uger var vi køreklar med den nye borecelle og vi er nu kommet af med de tidskrævende opstillinger, ligesom vi har opnået en god OEE. Vi har også fået den samlede maskin- og operatørtid pr. emne reduceret, med den samme effektivitet i både små og større serier. Den øgede fleksibilitet vil nedbringe vores mellemvarelagre og det giver os mere plads i produktionen” slutter Ejnar Muf, Nettoline A/S.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
LINDLARSEN A/S

Virkelyst 28, Gjellerup
7400 Herning
Danmark
LINDLARSEN A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078