23948sdkhjf

Special bor holder 3 x så lang tid hos Kvik A/S

| Medlemsnyhed | Indrykket af Junget A/S

Hos Kvik A/S er man overbevist om, at den bedste måde at presse på for at få en bæredygtig fremtid, er ved selv at gøre en indsats.

Kvik A/S har til huse i Vildbjerg, og her er der i årenes løb blevet fremstillet mange flotte køkkener. Resultaterne og ambitionerne er store, både når det gælder at levere kvalitetskøkkener til tiden og at være et godt eksempel for en bæredygtig fremtid.  Kvalitetsansvarlige, Lars Bjerg Olesen er derfor altid på udkig efter nye optimeringsmuligheder. Da værktøjsspecialist Preben Kristensen fra Junget første gang fortalte ham om nye dyvelbor uden centerspids, indvilgede han derfor hurtigt i at lade det komme an på en prøve.

De nye special dyvelbor har en optimeret skæregeometri for boring i plader med belægning uden, at der sker en opflosning. Borets design gør, at du kan bore helt tæt til kant og bund uden, at centerspidsen og boret borer igennem. Den nøje afstemte højdeforskel mellem skær og forskær sikrer, at boret ikke flosser hulkanten.

Kvik testede disse bor for små 2 år siden, og Kvik var dermed én af de første virksomheder i Danmark, som testede borene, der fremstilles i Jungets egenproduktion.
-I dag har vi erstattet, alle de dyvelbor vi kan med bortypen uden centerspids, fortæller Lars Bjerg Olesen. Borene laver bare en flot udboring med et minimum af opflosning, og det kan vi godt bruge. Derudover så holder borene meget længere end de tidligere anvendte. Ca. 3 gange så lang tid faktisk, hvilket er en kæmpe fordel, forklarer han.

I dag er der ca. 300 – 400 bor i omløb hos Kvik, og det er Lasse Bækgaard , der er nyuddannet maskinsnedker og formand i maskinafdelingen, som sørger for, at der altid er nyslebne bor i skuffen. Via en samarbejdsaftale med Junget bliver special borene løbende genopslebet og erfaringen viser, at i snit kan et bor slibes 6 – 8 gange. Ideen om at få genopslebet sine bor fremfor at købe nye er økonomisk sund fornuft og i god tråd med Kvik´s ambitiøse mål for en bæredygtig fremtid.

På billedet ses fra højre Lars Bjerg Olesen og Lasse Bækgaard fra Kvik A/S sammen med Preben Kristensen fra Junget.

Altid på udkig efter nye optimeringer

Udskiftningen af de mange bor er således et led i den kontinuerlige procesoptimering, som finder sted hos Kvik. Her står tiden nemlig ikke stille. De tre herrer er da også i gang med at se på flere nye værktøjstiltag, som de endnu ikke er klar til at afsløre. Dagens besøg slutter ved den store pladesav, hvor der debatteres livligt om diaklingerne (Ø520) til opskæringsanlægget. Klinger som i dag performer med en standtid på 25 - 30.000 m afhængig af spånpladekvaliteten.

Læs mer om special dyvelbor

Se udvalg af dyvelbor uden centerspids i webshop

Kontakt Junget på 89365530

Medlemsnyhed

Indrykket af
Junget A/S

Sigma 3, Søften
8382 Hinnerup
Danmark
Junget A/S

Billeder & videoer

Diaklingerne (Ø520) til opskæringsanlægget har en standtid på  standtid på 25 - 30.000 m   | Junget

Send til en kollega

0.063