23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Varmeafledning fra printkort

Dispensering af slibende termisk pasta er nødvendigt i mange applikationer, men det kan være udfordrende for dispenseringsudstyret. Bruger man ikke det rigtige udstyr, så vil man opleve meget nedetid og materialespild. Det vil vi gerne undgå!

ViscoTecs doseringspumper har allerede vist sig som det optimale værktøj til håndtering af meget slibende materialer i mange forskellige applikationer.

Vi har netop udført en dispenseringstest for en kunde med en ny 1-komponent varmeledende pasta. Det ekstremt slibende og samtidig meget viskøse materiale skulle dispenseres ud på et printkort samtidig med at de høje nøjagtighedskrav skulle overholdes.

De færdige printkort installeres i forskellige elektroniske komponenter i den efterfølgende fremstillingsproces. Den termiske pasta hjælper med at understøtte den termiske varmestyring og sikrer optimal varmeoverførsel til ydersiden. Derfor er det nødvendigt, at denne proces udføres korrekt. 

Til dispenseringstestene blev en 1-komponent 3RD8 dispenser med keramisk rotor brugt og drevet af et ViscoPro-C servodrev. Materialet blev transporteret via et ViscoMT-C patron tømningssystem.

Udfordringer ved dosering af slibende termisk pasta

Slibepastaer forårsager øget slid. Hvis egenskaber såsom høj viskositet af materialerne derefter tilføjes, når mange almindelige doseringssystemer og teknologier, såsom stempelpumper, deres grænser. De kan ikke opfylde de høje krav til levetid og præcision. ViscoTecs udstyr er skabt til håndtering af materialer som disse. Med det endeløse stempelprincip er det muligt reducere slid til et minimum og opfylde de højeste præcisionskrav. Og ved at bruge den keramiske rotor ud over ViscoTecs standardudstyr kan levetiden for dispenseringsudstyret forlænges mange gange, også når der doseres stærkt slibende materialer.

Dispenseringstestene viser, at trods den høje viskositet og slid fra den termiske pasta blev de enkelte linjer og prikker dispenseret meget præcist. Hastighederne på dispenseren og robotten var perfekt kombineret, og der var ingen dryp af materialet.

Udover perfekte doseringsresultater resulterer ViscoTecs udstyr også i mindre nedetid på grund af mindre vedligeholdelsesarbejde og reducerede omkostninger på sliddele til kunden. Desuden minimeres materialespild, og forurening af komponenter samt utilsigtet dryp forhindres.

I denne video kan du se doseringstestene med den meget slibende termiske pasta.

Vil du vide mere om vores udstyr til slibende pastaer mm.? Så kontakt os gerne på info@scanmaster.dk eller ring til os på 4582 8090. 

SCANMASTER 
Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

www.scanmaster.dk

Psssst! Har du set vores nyudviklede dispenseringssystem? 100% dansk design - den ultimative maskine! Se videoen her. 

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48, 1
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Mia Stenholm Nogel
Salg & Marketing
mia.nogel@viscotec-nordic.com

Send til en kollega

0.109