23948sdkhjf

Procesventilation installeret hos Arkitektskolen NEW ARCH

| Medlemsnyhed | Indrykket af Linå Procesventilation ApS

Linå Procesventilation har installeret procesventilation på Århus nye arktitektskole NEW ARCH. Anlæggene dækker skolens forskellige behov i alt lige fra træ- o g modelværkstederne, sandblæsning, svejsning og malekabine.

På den nye arkitektskole NEW ARCH  i Århus har Linå Procesventilation den seneste tid tilbragt megen tid. Her har virksomheden nemlig installeret al procesventilationen, så anlæggene kan dække de mange forskellige behov på skolen.

Der er installeret procesventilation i følgende områder.:

  • Træværksteder
  • Fab-Lap – lasercuttere , 3d printere
  • Sandblæsning
  • Svejsning
  • Malekabine
  • Storkøkken

En del af anlæggne er udført som ATEX anlæg med de krav der er til disse installationer.

Træværkstederne
I træværkstederne har ÅSS anlæggene en kapacitet på optil 24.000 m3/h, som dækker afsugning fra større træbearbejdningsmaskiner som Bredbåndspudsere , CNC maskiner mv. som også anvendes i industrien.

Anlæggene der er af højvakuumtypen anvendes også til rengøring gennem slanger på slangeruller og klapventiler til slangemontage af små håndholdte maskiner.

I dette tilfælde tilføres erstatningsluften via komfortanlæggene men vi leverer ofte anlæg med indbyggede varmevekslere som så kan dække hele ventilationsbehovet i et værksted.

 Fab- Lap/ modelværkstederne
I de værksteder arbejdes der ofte med f.eks aluminium som er ekstremt eksplosionsfarligt.
Derfor er disse anlæg ATEX og udstyres eksplosion ventiler der sikrer mod tilbageslag fra en evt. eksplosion i filterenhederne.

Sandblæsning
Der er installeret et mindre sandblæsningsanlæg på NEW ARCH .
Spredning af ultra fint sandstøv er meget sundhedsfarligt . Derfor kræves der effektiv afsugning i sandblæsning kabinen som sikrer at sandstøvet ikke spredes til omgivelserne.

Svejsning
Der er monteret to større svejseborde i værkstederne. Her afsuges igennem sugarme samt undersug i svejsebordene. Effektiv afsugning af svejserøg er nødvendig for at fjerne den sundhedsfarlige røg fra indåndingszonen hos svejseren.

Malekabine
Et lokale er indrettet som male/sprøjtekabine med en sprøjtevæg for mindre malearbejder.
Luften skiftet her op til 100gange/ time for at sikre, at der ikke spredes forurening til omgivelserne og for, at dem der anvender lokalet ikke udsættes for sundhedsfarlige dampe.

Arbejdet er udført i tæt samarbejde med brugerne af de enkelte værksteder skolens ledelse samt Tri- Consult As og hovedentreprenøren A. Enggard AS samt Nova vent AS


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Linå Procesventilation ApS

Hagemansvej 50
8600 Silkeborg
Danmark
Linå Procesventilation ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11