23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Simpson Strong-Tie A/S flytter til ny bygning i 2023

Beslagproducenten Simpson Strong-Tie har netop meldt ud til sine medarbejdere, at man nu igangsætter opførelsen af en ny produktionshal, lager og administration på en 48.000 kvm stor grund ud til motorvejen ved Gedved i Horsens Nord.

I virksomhedens nuværende bygninger, beliggende i Boulstrup nær Odder, er der blevet produceret beslag siden 1965. Oprindeligt hed virksomheden BMF bygningsbeslag og var ejet af en lokal familie fra Odder, men i 2001 blev virksomheden solgt til amerikanske Simpson Strong-Tie, som har afdelinger i hele Europa og resten af verden.

BMF Bygningsbeslag oplevede frem til salget i 2001 en stor vækst og man måtte igennem årene fra 1965 til 2001 løbende bygge nye haller på grunden i Boulstrup, for at kunne tilføre mere produktion. Denne løbende ekspansion har dog resulteret i, at virksomhedens bygninger i dag består af mange mindre haller placeret lettere tilfældigt på grunden og det er denne usammenhængende planløsning der i første omgang fik virksomheden til at ønske sig nye bygninger udtaler adm. direktør Kasper Bregendahl: ”Vi startede denne proces, da vi i 2017 erkendte, at vi ikke kunne fortsætte i de nuværende bygninger af logistiske- og produktionsoptimeringsmæssige årsager. Vi begyndte derfor at undersøge mulighederne for at bygge nyt.”

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det største spørgsmålstegn for Simpson Strong-Tie i denne proces har været, hvor den nye bygning skulle placeres. For når man er ejet af en global koncern, kigges der jo ikke kun på Danmark. ”På den lange bane var det altafgørende for os, at vi ville sikre, at vores arbejdspladser forbliver i Danmark. Vi har vist gode resultater de seneste år og dette har været en meget vigtig medvirkende faktor til, at vores amerikanske ejere gerne vil bygge nye produktionsfaciliteter til os i Danmark.” slår Kasper Bregendahl fast. ”Men det er klart, at vores ejere bad os undersøge om en anden placering end Odder ville give os nogle yderligere fordele. Her er det især faktorer som logistik til Europa, adgang til arbejdskraft samt muligheder for fremtidig vækst, hvor Horsens har haft nogle fordele sammenlignet med Odder. I sidste ende blev disse fordele udslagsgivende for, at vi nu flytter til Horsens Nord. Den mindre positive side af denne beslutning er, at en del af vores medarbejdere bor i Odder. Vi skal derfor gøre hvad vi kan, for at dette også bliver en positiv ændring for dem, selvom de får lidt længere på arbejde.”  siger Kasper og afslutter: ”Det er vigtigt for mig at sige, at Odders borgmester Uffe Jensen og hans team virkelig har gjort hvad de kunne, for at vi skulle blive. Men at skaffe en kattegatforbindelse og dermed god logistik kan de ikke klare alene.”

Flytter først i løbet af 2023

Omkring opførelsen af de nye bygninger samarbejder Simpson Strong-Tie med entreprenørvirksomheden KT Erhvervsbyg, som vil påbegynde byggeriet i 2022. Herefter skal alle virksomhedens produktionslinjer flyttes, hvilket man forventer tager imellem 3-6 måneder, alt imens man i hele perioden ønsker, at opretholde fuld leveringssikkerhed til sine kunder. Et nyt stort lager på den nye adresse vil gøre dette muligt og man forventer derfor at flytningen er gennemført ved udgangen af 2023.

Simpson Strong-Tie A/S
Hedegårdsvej 11, Boulstrup
8300 Odder
Odder Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65653818
P nummer: 1002213704

Kontaktperson

FL
Frederik Lindgaard
FLindgaard@Strongtie.eu

Send til en kollega

0.048