23948sdkhjf

Sommerhusprojekt vælger bæredygtighed og kvalitet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kebony

Mange drømmer om et lækkert sommerhus ved stranden – tæt på havet, med mågeskrig og vind i håret. På Boeslum Strand udenfor Aarhus har arkitekt Elin Donskov skabt et sådant ferieparadis.

KAL TÅLE VIND OG VEJR
”Noget af det vigtigste for bygningens stil og holdbarhed er facadens beklædning. En naturlig facade, som vil patinere skønt over tid, er meget værdifuld og ikke mindst elegant. Desuden er det meget vigtigt at vælge en type beklædning, som kan tåle at blive udsat for vind og vejr uden behandling, ikke mindst i områder, hvor den er udsat for stærk vind og muligvis stænk af saltvand”, fortsætter Elin Donskov.

NÅR KVALITET BETYDER NOGET
Valget faldt til slut på norskudviklede Kebony® pga. træets robuste og fleksible egenskaber. ”Kebony® har en ekstremt lang holdbarhed. Med årene får det også en nydelig grå farve. En anden klar fordel med Kebony® er, at det er utrolig formstabilt og nemt at arbejde med på et detaljeret niveau, som fx når der skal laves fine hjørner. Det er faktisk en af de vigtigste faktorer, jeg ser på som arkitekt, når jeg vælger træværk til beklædning”, afslører hun. For husejerne var det vigtigste derimod ønsket om træværk med en elegant sølvgrå farvenuance og et naturlig udtryk samtidigt med, det skulle være vedligeholdelsesfri beklædning.

MINDER OM ÆDELTRÆ
Ifølge Elin Donskov er træværk med lang levetid og en rustik, vejrbidt overflade en drøm for enhver arkitekt, som designer huse til åbne landskaber. Men også blandt andre i branchen er det en kontinuerlig udfordring at finde træværk, som både er robust og fleksibelt nok at arbejde med. Derfor er det oftest fagfolk, som først får øjnene op for Kebony®.
”I dette projekt var det bygherren selv, der introducerede Kebony® som et produkt, vi burde se nærmere på”, fortæller Elin, og fortsætter: ”Tømreren var også meget positiv over for Kebony® og dets egenskaber under forarbejdet. Imprægneringen gør træværket tungt og hårdt, så det både i udseende og kvalitet minder mere om en ædel træsort.

OM KEBONY® TEKNOLOGIEN
Udviklet i Norge er Kebony® teknologien en miljøvenlig, patenteret proces, der med en biobaseret væske forbedrer egenskaberne i bæredygtigt nåletræ. Processen ændrer permanent træcellevægge, hvilket giver Kebony premium hårdttræ egenskaber og en rig brun farve. Kebony® teknologien ændrer træ ved at danne stabile, fastlåste furan polymerer i dets cellevægge. Disse øger træets dimensionsstabilitet, samt holdbarhed og hårdhed. Processen er baseret på imprægnering med furfurylalkohol, som er fremstillet af vegetabilsk landbrugsproduktaffald. Kebony bruger således et plante-afledt affaldsprodukt til at give forbedret styrke og holdbarhed til et andet planteprodukt - nemlig træ.

www.kebony.com

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kebony

Kolding Åpark 2, 3. sal.
6000 kolding
Danmark
Kebony

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063