23948sdkhjf

Fra biprodukter til råstoffer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknos A/S

Overfladebehandlingsprodukter og -ydelser gør det muligt for kunderne at opnå cirkulær økonomi i praksis

CO2-aftrykket fra indkøbte råvarer udgør en stor andel af det samlede CO2-fodaftryk for producenter af maling. En metode til at reducere påvirkningen er at minimere anvendelsen af nye råstoffer ved at benytte flere genbrugsmaterialer til fremstillingen, f.eks. industrielle biprodukter. Spild fra Teknos’ egen produktion genanvendes så vidt som muligt og bruges igen som råvarer.

I 2019 reducerede Teknos affaldsmængden med næsten 450 ton fra alle vores produktionsanlæg, hvilket er en reduktion på 7 procent i forhold til 2018. Øget udnyttelsesgrad af biprodukter og materialer bidrog til denne forbedring.

Principper for cirkulær økonomi driver Teknos’ produktdesign. Overfladebehandling fremmer cirkularitet ved at beskytte overflader og maksimere levetiden for det behandlede produkt. Holdbarhed er således et vigtigt kriterie, som Teknos ikke går på kompromis med.

I de senere år har Teknos styrket sin indsats for at øge genindvindingen af materialer fra biprodukter i produktionen. R&D-teamet har fundet forskellige nye metoder til at genvinde og behandle materialer fra pulverbiprodukter og omdanne dem til råvarer, der anvendes i nye produkter. I 2019 sparede fabrikken i Polen f.eks. omkring 3,2 ton biproduktpulver og anvendte det i nye produkter - i 2020 er denne mængde allerede blevet fordoblet.

“Vores R&D har fundet en mulig metode til at udnytte pulverrester, som er uden specifikation og ville gå til spilde. Restprodukterne behandles derefter og anvendes som fyldstoffer i en flydende epoxygrunder. Dette har givet opmuntrende resultater både miljømæssigt og økonomisk,” siger Teknos’ specialist inden for bæredygtighed, Tram Nguyen.

Cirkulær økonomi driver udviklingen af produkter

Nye alternative råvarer bliver testet

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknos A/S

Industrivej 19
6580 Vamdrup
Danmark
Teknos A/S

Send til en kollega

0.062