23948sdkhjf

Eksportforløb rustede Maileg til det kinesiske marked

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Sparring fra Erhvervshus Midtjylland gør, at den prisbelønnede designvirksomhed Mailegs sortiment inden længe kan købes i Kina.

Legetøj i alle afskygninger og farverigt interiør er det, der pryder universet hos Maileg. I Danmark er virksomheden primært kendt for julepynt og særligt nisserne, der har været en fast bestanddel af Mailegs sortiment de sidste 20 år.

Parret Dorthe og Erik Mailil etablerede Maileg tilbage i 1999. Kombinationen af parrets efternavn og ordet ”leg” blev til virksomhedens navn, som de siden har drevet sammen fra hovedkontoret i Lind ved Herning, hvor de i dag er omkring 20 ansatte.

Nu tæller sortimentet over 1000 varenumre og Maileg er i dag en succesfuld, international designvirksomhed. Det sarte farveunivers med kaniner, mus og charmerende figurer dukker op på Instagram-profilen, der for længst har rundet 150.000 følgere.

For godt et år siden tog Maileg skridtet og åbnede sin første flagskibsbutik med placering på Eppendorfer Weg i Hamborg.

Udviklingen af designvirksomheden stoppede dog ikke ved åbningen af en fysisk butik, for direktør Erik Mailil har sat sig endnu et projekt for. Han vil etablere Maileg på det kinesiske marked. Efterspørgslen efter produkterne hos slutbrugerne i Kina er nemlig stigende.

Hvordan etablerer man sig bedst i Kina?
Erik Mailil vidste dog ikke helt, hvordan han og Maileg skulle gribe situationen an. Derfor besluttede han sig for at kontakte Erhvervshus Midtjylland for at få hjælp til at tage de første spæde skridt og få sparring på, hvordan Maileg bedst etablerer sig i Kina:

”Forløbet som jeg var med i, sammen med en række andre virksomheder, gjorde at jeg fik konkretiseret opgaven fuldstændig”

Eksportforløbet har klædt direktøren på til at arbejde systematisk med tilvalg og fravalg på potentielle markeder, og Maileg har dermed fået en mere strategisk tilgang til at arbejde med eksport:

”Vi følte egentlig som udgangspunkt, at vi var godt klædt på til at gå til eksportmarkedet i Kina, men jeg må erkende, at den sparring og hjælp vi har fået af Erhvervshus Midtjylland, har hjulpet os til at blive endnu mere konkrete og bedre rustet”, påpeger Erik Mailil.

Han kigger nu også nærmere på mulighederne for at få medfinansiering til en privat rådgiver gennem Erhvervshus Midtjylland, der kan hjælpe Maileg med forskellige initiativer på det kinesiske marked.

Har du ambitioner om at udvide din eksport, men mangler de nødvendige kompetencer?
Det kan vi hjælpe dig med. Læs mere om vores eksportudviklingsforløb her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078