23948sdkhjf

Professionelle bander tjener gode penge på stjålne gasflaske

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Byggecentre

Danske  byggecentre og tankstationer er ramt af omfattende gasflaske-tyverier. Danske Byggecentre advarer nu folk mod at købe de stjålne gasflasker, som især sælges på nettet.

Danske  byggecentre og tankstationer er ramt af omfattende gasflaske-tyverier. Ifølge brancheorganisationen Danske Byggecentre drejer det sig om millionbeløb hvert år. Danske Byggecentre advarer nu folk mod at købe de stjålne gasflasker, som især sælges på nettet.  

Forår og sommer er lig med at tænde op i gasgrillen. Og det betyder igen at masser af tomme gasflasker skal erstattes af nye fyldte. Mange vil også sikkert gerne have en ekstra gasflaske stående for en sikkerheds skyld. Men forår og sommer er desværre også højsæson for køb og salg af stjålne gasflasker.  

Billige gasflasker til salg på nettet frister. Men det er både ulovligt at sælge hælervarer, men også at købe dem. Når man som forbruger køber stjålne gasflasker, så støtter man tyverier.

Vores oplevelse er, at det er professionelle bander, der begår tyverierne. De opererer super professionelt, og de udgør et stort problem for vores medlemmer”, siger administrerende direktør i Danske Byggecentre Palle Thomsen. 

Som almindelig forbruger kan det være vanskeligt at vurdere, om gasflasker er hælervarer. Derfor kommer Danske Byggecentre her med nogle simple advarselstegn, man kan bruge, hvis man køber flasker på nettet:

·        Gasflaskerne sælges meget billigt. Nogle gange op til halv pris i forhold til i butikkerne

·        Annoncøren sælger mange flasker, som er ubrugte og plomberede

·        Sælgeren har flere annoncer. Her sælges gasflaskerne i små partier 

·        Lyssky sted, man skal hente flaskerne

·        Sælgeren er ikke NemID-certificeret 

·        Sælgeren nægter at oplyse, hvor flaskerne stammer fra

 

Private må dog gerne sælge og købe enkelte lovlige flasker fx på nettet.

Hvis en annoncører har mange flasker til salg fordelt på flere annoncer, bør det især få advarselslamperne til at blinke. Også rent sikkerhedmæssigt. Opbevaring af mange gasflasker kræver nemlig en særlig tilladelse fra det lokale beredskab . Private må højst opbevare 40 kg gas, hvor hver flaske højst må veje 11 kg.

Flere byggemarkeder har i samarbejde med flaskegasselskaberne sat gang i forskellige initiativer, der skal stoppe tyverierne. Og allerede nu er flere personer blevet sigtet og fængslet for tyveri og hæleri 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Byggecentre

Egebækvej 98
2850 Nærum
Danmark
Danske Byggecentre

Send til en kollega

0.048